Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark. Foto: Grieg Finnmark.

Grieg Finnmark har anmeldt skadeverk på anlegg

Noen skal ha prøvd å ødelegge ved det nyetablerte anlegget i Vedbotn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bare uker etter at den første fisken kom i merdene på den omdiskuterte nyetablerte lokaliteten i Nordkapp kommune, skal noen ha kastet knust glass i merdene.

Les også: Grieg Seafood Finnmark etablerte ny lokalitet - ga syv nye arbeidsplasser

- Vi registrerer at vi har funnet knust glass i to av de seks merdene. Forholdet oppdaget vi under røkting av fisk 4. oktober. Da registrerte de ansatte glass i håven de heiser opp fra bunnen. Torsdag fikk vi umiddelbart satt i gang dykking for å gjøre full sjekk av alle merdene for å se om vi finner mer, forklarte Roger Pedersen til iFinnmark.

Selskapet har anmeldt saken til politimesteren i Finnmark, og Roger Pedersen fortalte han er skremt over sakens utviklingen.

- Vi har en fullt lovlig etablering i Vedbotn i tråd med kommuneplanen til Nordkapp og alle tillatelser er på plass. Vi er sjokkert over å se at det går fra å være protestaksjoner og folk som ikke setter pris på at vi etablerer oss, til at man nå er i ferd med å begå kriminelle handlinger. Dette har det ikke vært sett mange tilfeller av i havbruksnæringen. Det samme miljøet som har vært aktivt imot etableringen har vært opptatt av miljøet og hensynet til miljøet rundt Vedbotn. Vi registrerer plutselig at det ikke bekymrer dem. Dette kunne bidratt til en rømming, sier Pedersen, som kan fortelle at det står 150.000 fisk i hver av merdene, sa Pedersen til iFinnmark.

Han fortalte videre at funnene har gjort de ansatte ved lokaliteten bekymret, og at det er helt utelukket at glasset skulle ha havnet i merdene ved uhell.

- Det er målrettet og gjort ved fullt overlegg. Det er det ikke i tvil om. Det er både flasker og annen type glass det er snakk om, sa Pedersen.