CEO Andreas Kvame i Grieg Seafood sier det var et overaskende sterkt laksemarked i Q3. Foto: Grieg Seafood.

- Beste produksjonsmåneden noensinne

Grieg Seafood økte driftsresultatet noe mer enn forventingene. September måned ble den beste for produksjonen i Finnmark noensinne, skriver de i en kvartalsmelding. 

Publisert Sist oppdatert

I Grieg Seafoods kvartalrapport for Q3 kommer det frem at oppdrettsselskapet økte omsetningen med 45 prosent, til 1 331 millioner kroner, fra fjorårets 917 millioner kroner. De fikk et samlet driftsresultat (EBIT) før verdijusteringer på 149 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra minus 14 millioner på samme tid i fjor.

På forhånd var det ventet driftsinntekter på 1 309 millioner kroner og et driftsresultat på 109 millioner kroner, ifølge Infront-konsensus.

- Bedre biologi og overaskende sterkt marked

Administerende direktør Andreas Kvame skriver i børsmeldingen at biologien har fortsatt å forbedre og stabilisere seg, med økt overlevelse på tvers av regionene sammenlignet med i fjor. 

- Markedet var overraskende sterkt, tatt i betraktning de store volumene som ble slaktet i industrien i løpet av kvartalet, som normalt ville ført til lavere priser, kommenterer han. 

Han sier at virksomheten i Finnmark presterte godt, med god produksjon, god fiskehelse og -velferd, og få biologiske utfordringer.

- September markerte den beste produksjonsmåneden regionen noensinne har sett, opplyser han. 

Les hele kvartalsrapporten her.

Skal øke produksjonen

Oppdrettselskapet slaktet 20 479 tonn i tredje kvartal, og produksjonskostnaden endte på 48,7 kroner per kilo.

Selskapet har nedjustert slaktemålet for året med 3000 tonn til 77 000 tonn. De forventer dog en økning til neste år og har ambisjoner om å produsere 90 000 tonn i 2022. Mot 2025 er ambisjonen fortsatt å øke til 130 000 tonn.

Les også: Så mye slaktet Grieg Seafood i tredje kvartal