Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame er vitne til at produksjonskostnadene stiger i selskapet.

Produksjonskostnad over 80 kroner kiloen

Grieg Seafood slaktet 12 200 tonn i årets tredje kvartal. Samtidig stiger produksjonskostnadene.

Publisert Sist oppdatert

Grieg Seafood opplyser i en børsmelding at de slaktet totalt cirka 12 500 tonn i tredje kvartal av 2023.

Slaktevolumene opplyser de er fordelt slik:

  • Rogaland: 4 800 tonn
  • Finnmark: 1 300 tonn
  • British Columbia: 6 100 tonn

Gjennomsnittlig regional produksjonskostnad per kilo i kvartalet opplyser oppdrettsselskapet var:

  • Rogaland: 65,80 kroner
  • Finnmark: 83,80 kroner
  • British Columbia: 10,9 canadiske dollar
  • Grieg Seafood opplyser at produksjonskostnadene i Rogaland ble påvirket av ILA-relatert slakting og redusert overlevelse i kvartalet. Finnmark planla ikke å slakte i løpet av tredje kvartal, men prioriterte tidlig slakting fremfor biomassevekst for å opprettholde fiskevelferd knyttet til utfordringer med Spironucleus Salmonicida.

    - Tidlig slakting og lavt slaktevolum påvirket produksjonskostnaden, opplyser selskapet.

Til Kyst.no har Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame tidligere uttalt at selskapet har opplevd en kostnadseksplosjon.

- Det gjelder spesielt på fôr, så da må man jobbe litt smartere. Vi jobber med et forbedringsprogram i Grieg Seafood, sa han den gang.