Rundt samme bord.  Geir Pollestad og Ole Eirik Lerøy.
Ole-Eirik Lerøy, styreleder i Mowi sammen med Geir Pollestad (Sp) under Sjømatdagene.

Geir Pollestad (Sp) varsler endring i lakseskatten

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) sier i et intervju at lakseskatten blir endret, og at lakseprisen skal beregnes på en annen måte enn regjeringen har foreslått.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har høstet mye kritikk for at de i høringsforslaget har tatt utgangspunkt i normprisen på oppdrettslaks når det gjelder utregning av grunnrenteskatten.

Normprisen, som blir satt av Nasdaq-børsen, stemmer ofte dårlig med den virkelige lakseprisen. Dette mener næringen kan føre til at noen oppdrettere betaler skatt for en betydelig større inntekt enn de egentlig har. Faktisk.no har også faktasjekket påstanden om at noen oppdrettere kan bli nødt til å betale over 100 prosent skatt. Konklusjonen var at det stemte.

Overfor Dagbladet går Pollestad, som er fungerende leder for finanskomiteen på Stortinget, langt i å love at normprisen likevel ikke vil bli brukt som utgangspunkt.

- Vi ønsker å ha en verdifastsettelse som fanger opp den rette prisen på laksen. Ikke noe som gjør at folk må skatte for inntekter de ikke har. Vi ønsker rett verdifastsetting, som ikke er for byråkratisk, sier han til avisen.