Geir Lasse Taranger. Foto: Øyvind Sjøthun Røen.

Får ikke jobbet skikkelig, skylder på "drittpakke" fra advokat

De siste månedene har forskere ved Havforskningsinstituttet og NINA, fått omfattende krav om innsyn i arkivene fra advokatkontoret Steenstrup Stordrange. Forsker Geir Lasse Taranger og Kjetil Hindar uttrykker nå frustrasjon over dette og kaller  innsynsbegjæringene en «drittpakke», ifølge NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Dette er tåkelegging av det vi egentlig skal holde på med. Konsekvensene av innsynsbegjæringene er at vi ikke får nok tid å gjøre jobben vår, sier forskningsdirektør Geir Lasse Taranger, til NRK.

Forskerne har ifølge NRK mottatt innsynskrav fra advokatkontoret om flere tusen dokumenter, e-poster og tekstmeldinger langt tilbake i tid, og de har derfor måttet jobbe med å finne fram og sende ut dokumenter.

– Jeg føler det er en trakassering av forskere. Og ikke minst handler det om en måte å diskreditere forskningen på en måte som ikke har noe med forskningen å gjøre. Det finnes allerede et internasjonalt system for å kvalitetssikre slik forskning, sier forskningssjef i NINA, Kjetil Hindar til NRK.

Havforskerne kaller de ekstreme innsynsbegjæringene en «drittpakke».

– Vi har invitert til å ta faglige diskusjoner, men det har blitt avslått, sier forskningsdirektør Taranger.

NRK skriver at advokatkontoret Steenstrup Stordrange, som har sendt inn begjæringene, ikke vil kommentere hva de søker om innsyn for. Kringkastingsorganisasjonen har også prøvet å få kommentar fra NSL - som jo kjent er en klient av Steenstrup Stordrange - men  skriver de ikke har lykkes.