Hav Line og «Norwegian Gannet» får redusert støtte etter at de ikke har klart å levere som planlagt. Foto Ole Andreas Drønen

NFD har avslått Hav Lines søknad

Nærings- og fiskeridepartementet har avslått Hav Lines søknad om å forlenge dispensasjonen fra fiskekvalitetsforskriften.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det fremkommer i en pressemelding på Nærings- og fiskeridepartementet sin nettside. 

Hav Line fikk i fjor midlertidig dispensasjon fra kravet om å sortere produksjonsfisk innenlands. Produksjonsfisk er fisk med synlige sår eller misdannelser. Ifølge fiskekvalitetsforskriften må slik fisk sorteres, og feilene rettes, før den fraktes ut fra Norge.

Les også: Ber Mattilsynet vente med dispensasjoner

Hav Line ønsket dispensasjon for å kunne frakte fisken direkte til Danmark med slakteskipet Norwegian Gannet, for deretter å sortere fisken der. Hav Line fikk innvilget midlertidig dispensasjon frem til 1. juli 2020 for å kunne innrette seg etter kravet om innenlands sortering.

Hav Line søkte om å forlenge dispensasjonen med ett år. Nærings- og fiskeridepartementet har ikke funnet tilstrekkelig grunnlag for å gi en slik dispensasjon, og har avslått søknaden.

Hav Line er eid av Sekkingstad og Erko Seafood.

Kyst.no venter på svar fra styreleder Carl-Erik Aarnesen, som først ville lese gjennom avslaget før han avgir kommentar. 

Les også: