- Vi er stolte av alle i Nordlaks og nå er vi litt ekstra stolte av disse: De er det første mannskapet på verdens første havfarm, vår egen “Jostein Albert”, melder Nordlaks.

Se ny video av Havfarmen

Det er knyttet stor spenning til Havfarmen som endelig skal ankomme Hadsel i dag. Se videointervju med prosjektleder Bjarne B. Johansen for å høre hva man kan forvente de første dagene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Boka Vanguard skal ankomme Hadsel i morgentimene lørdag. 

Etter nærmere to måneders ferd fra Kina er Havfarmen kun et stenkast unna Hadsel i Nordland. 

20.mai kunne Kyst.no fortelle at sjøkabelen til Havfarmen var blitt lagt ut til lokalitet Ytre Hadseløya. Strømkabelen er over syv km lang og går fra land på Hadseløya og ut til lokaliteten.

Tidlig lørdag morgen slepes havfarmen "Jostein Albert" inn Hadselfjorden, hvor den på tirsdag etter planen skal losses av lasteskipet Boka Vanguard. Se video med prosjektleder Bjarne B. Johansen og hans tanker om de neste dagene. Se video under. 

Les også disse sakene om Havfarmen: 

Havfarm:

  • Nordlaks er et av få selskap som har sluppet gjennom det trange nåløyet med 21 utviklingstillatelser (16 380 tonn), med sitt konsept. 
  • Havfarmen skal bli plassert på lokalitet sør for Hadseløya i Hadsel kommune i Vesterålen.
  • Prosjekt Havfarm startet våren 2015, og er et samarbeid mellom Nordlaks og NSK Ship Design i Harstad.
  • Den 24. november 2017 søkte Nordlaks om totalt 39 utviklingstillatelser for bygging av tre ulike Havfarmer.
  • Den 22. desember 2016 fikk Nordlaks ti utviklingstillatelser for bygging av en stasjonær Havfarm, men etter klagebehandling fikk Nordlaks den 5. september 2017 fikk Nordlaks endelig tilsagn om totalt 21 utviklingstillatelser til bygging av to ulike Havfarmer: den stasjonære og den dynamiske Havfarmen.