Roymond Olsen. Foto: Salmobreed/privat.

Nyansatt masterstudent hos Salmobreed

Salmobreed opplyser at masterstudent Roymond Olsen, nylig er blitt ansatt hos genetikkselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Markedssjef Hege Hovland i Salmobreed sier til kyst.no at de nylig har ansatt masterstudent Roymond Olsen (24) i en 40 % stilling som "Geneticist Intern" i Salmobreed.

Markedssjef Hege Hovland. Foto: Salmobreed.

- Han holder på med en masteroppgave i utviklingsbiologi og fysiologi ved UiB, hvor han gjør forsøk med fisk fra Salmobreed, opplyser Hovland. 

Genetikkselskapet er nå totalt 18 ansatte og er en del av konsernet Benchmark Holdings PLC.

Hovland sier at de også holder på med rekrutteringen til det nye anlegget de bygger ut i Sørfold. Anlegget har fått navnet SalmoBreed Salten, hvor det høsten 2017 skal være klart til å sette inn fisk.

– Det vil bli en del ansettelser der også utover våren, sier hun.

Øker staben

24-åringen sier til kyst.no at han vil jobbe sammen med genetikk-teamet og vil få kontorsted i Bergen. Olsen gikk rett fra intervju til jobb, i dag. Nå skriver han en genetisk CV som skal ut til en kunde.

- I jobben må jeg bruke kunnskap om genetikk og avlsarbeidet til Salmobreed, fordi det er ikke alle som vet hvordan det funker, da er det viktig å forklare.

Studenten fant selv veien til selskapet.

Roymond Olsen. Foto: Pia Ve Dahlen.

- For et år siden tok jeg kontakt med Salmobreed, fordi bedriften driver med genetikk og har fokus på bærekraft, som er viktig for meg. Jeg tok kontakt for å se om det gikk å skrive en masteroppgave.

- Jeg valgte meg ut Salmobreed, fordi de virket fokusert på ny teknologi, som for eksempel genomisk seleksjon.

Olsen har vært i kontakt med selskapet underveis, selv om oppgaven ikke er begynt. Så fikk han tilbud om å komme på intervju for en deltidsjobb. Han tror han har mye å lære fra selskapet.

- Jeg tror det jeg kommer til å få ut av arbeidet er en unik erfaring, det å jobbe for et selskapet man skriver masteroppgave innebærer at kommer jeg til å lære meg mye mer om hvordan en bedrift faktisk jobber med genetikk. Ikke minst kan jeg bruke informasjon til å skrive en bedre masteroppgave, sier han til kyst.no.