Roger Hofseth. Foto: Artec Aqua
Roger Hofseth. Foto: Artec Aqua

Produksjonsfisk splitter: Stor aktør melder seg ut av Sjømat Norge

Hofseth Aqua melder seg ut av Sjømat Norge. Samtidig melder Hofseth-konsernet hele sin virksomhet inn i bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hofseth har lenge opplevd at Sjømat Norge ikke deler deres forståelse av hva som er viktig for sjømatnæringa. Hofseth forteller at organisasjonens støtte til det midlertidige unntaket fra eksportforbudet mot produksjonsfisk var dråpen som fikk begeret til å renne over.

- Sjømatnæringa kan bli Norges viktigste framtidsnæring, men da må vi være bevisst vårt samfunnsansvar. Det handler om å sikre omdømmet til norsk sjømat, at lokal verdiskapning kommer lokalsamfunnene til gode, og gjøre bærekraft til en bærebjelke i alt vi driver med. Den erkjennelsen mangler i Sjømat Norge, sier Hofseth.

Melder seg inn i Sjømatbedriftene

Samtidig som Hofseth går ut av Sjømat Norge melder de hele konsernet inn i bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene.

- Vi opplever at Sjømatbedriftene har en bedre forståelse av både næringen og samfunnsutviklingen. Sjømatnæringa skal være den viktigste jobbskaperen langs norskekysten. Da må vi ta vare på små, solide og tradisjonsrike sjømatbedrifter, som kjenner lokalsamfunnene de opererer i, sier Hofseth.

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson ønsker Hofseth-konsernet velkommen som medlem.

- Hofseth er en solid aktør. Jeg har jobbet mye med Roger, og vet at han har mange spennende tanker om norsk sjømatnæring. Jeg ser frem til å mange gode samtaler med han, og andre medlemmer i Sjømatbedriftene, i tiden som kommer, sier Eriksson.