Roger Hofseth, konsernsjef i Hofseth International, er optimistiske med tanke på videre utvikling av selskapet. Foto: Artec Aqua.

Hofseth International kjøper 25 prosent av Viking Øksnes AS

Foredlings- og oppdrettskonsernet Hofseth International kjøper 25 prosent av Viking Øksnes AS. Selskapet vil slakte for uavhengige oppdrettere og utvikle satsing for levendelagring og slakting av torsk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Slakteriet ligger i Alsvåg i Øksnes kommune, og ble tidligere i år solgt fra Cermaq til en gruppe investorer, etter at Cermaq hadde besluttet å legge ned virksomheten.

- Vi synes det er veldig bra for både bransjen og regionen at man lyktes å ta over og videreføre driften ved dette flotte anlegget, sier konsernsjef Roger Hofseth i en pressemelding.

Nå kjøper Hofseth International seg inn med 25 prosent - og er optimistisk med tanke på den videre utviklingen av selskapet.

Styreleder Stein Inge Larsen i Viking Øksnes sier de er veldig glade for å få inn Hofseth International på eiersiden.

- Det har vært en spennende øvelse å etablere dette prosjektet, men vi har fått masse støtte og har med oss flinke folk. Derfor er vi stolte over å ha fått med oss en så stor og seriøs aktør på eiersiden. Hofseth International kjenner både det norske og internasjonale markedet godt, noe som blir viktig i den videre utviklingen av Viking Øksnes, sier han.

Økt satsing på torsk

- Det er et stort marked for slakting av laks for uavhengige oppdrettere. Vi er også imponert over hvor raskt og smertefritt man har kommet i gang med driften etter oppkjøpet, sier Hofseth.

Hofseth forteller at en annen viktig del av prosjektet blir levendelagring og slakting av torsk.

- De siste årene har Hofseth International økt sin satsing på torsk og eksporterer i dag en betydelig mengde torskeprodukter til særlig det amerikanske markedet. Viking Øksnes sin strategiske plassering og nærhet til råstoffet var viktig for oss når vi bestemte oss for å bli med i dette prosjektet, sier han.

- Og ikke minst har vi stor tro på menneskene som er involvert i driften, de har mye kunnskap og driver selskapet på en effektiv og konkurransedyktig måte. Det er viktig i en så tøff bransje som vår, avslutter Roger Hofseth.

Fakta om Viking Øksnes

  • Tidligere slakteri som var eid av Cermaq. Etter at Cermaq besluttet å legge ned driften tidligere i år, tok en gruppe investorer over - bl.a. med bred støtte fra kommunen.
  • Har en slaktekapasitet på rundt 40 000 tonn og har per i dag ca. 40-45 arbeidsplasser i tillegg til slakting av oppdrettslaks, er det også tilrettelagt for levendelagring og slakting av torsk ved anlegget.

Fakta om Hofseth International

  • Hofseth International AS er et internasjonalt sjømatkonsern med hovedkontor i Ålesund.
  • Videreforedler av laks og ørret og har en total foredlingskapasitet på 85.000 tonn råstoff på sine tre fabrikker på Sunnmøre; Ålesund, Valderøy og Syvde.
  • Hofseth International inkluderer også Hofseth Aqua, som er et helintegrert oppdrettsselskap med syv matfiskkonsesjoner, egen settefiskproduksjon, seks sjølokaliteter og eget slakteri og produserer 10-12.000 tonn med ørret per år.
  • Konsernet har ca 350 ansatte og omsatte for NOK 3 mrd. i 2017.
  • Hofseth International produserer alt av ferdigprodukter, herunder fileter, porsjoner og røkte produkter for ledende internasjonale dagligvare- og restaurantkjeder og mer enn 95 prosent av produksjonen eksporteres.
  • Hofseth International er også største aksjonær og leverandør av råstoff til Hofseth Biocare som bruker avskjær fra foredling til å produsere lakseolje, protein og kalsium.