ANNONSØRINNHOLD

Hos Ahlsell får du AMOExtreme Fiber Com som gir deg både fiber og strøm i én og samme kabel

Selv om det finnes gode løsninger for trådløs datakommunikasjon i oppdrettsnæringa, er det noen ganger behov for en god og solid kabel for å sikre at signalene er sterke og jevne nok.

AMOExtreme Fiber Com gir deg både fiber og strøm i én og samme kabel.

AMOExtreme Fiber Com

  • Inneholder en fleksibel fibertype som er metallfri og forsterket med Kevlar.
  • Har tolv fibertråder i hvert kabelelement.
  • Leveres i populære tverrsnitt, 5G6 til 5G50.

Kontakt havbruksavdelingen for bestilling!


Som hand i hanske

Når store mengder data skal flyttes på kort tid er optiske fibre ofte det beste alternativet. Sammenlignet med en koaksialkabel flytter optiske fibre hundre ganger så mye data – samtidig som fibrene ikke påvirkes av elektriske forstyrrelser. Derfor passer en optisk fiberkabel så godt sammen med strømledere i en hybrid kabelkonstruksjon.

— I AMOExtreme Fiber Com bruker vi en svært fleksibel fibertype som tåler bøyning. Hvert kabelelement har tolv fibertråder, som sammen med de mekaniske egenskapene bidrar til at den tåler mye og sjelden er ute av drift. I sum er kabelen en god løsning for overførsel av strøm og kommunikasjon mellom fôrflåte og merd, sier Olav Støylen, markedssjef i AMO.

1000V-kabel for sjøen

AMO har også valgt å produsere AMOExtreme for 1000V-spenning, med tykkere faseisolasjon enn en standard harmonisert PUR-kabel.

— Vi får mange tilbakemeldinger om at sammensetningen av materialer som vi bruker i kabelen, gir en veldig hardfør konstruksjon. Vi har solgt store menger AMOExtreme, og jeg tror ikke vi har fått en eneste reklamasjon. Kabelen ødelegges gjerne ikke av at produktet slites over tid, men av harde fysiske påkjenninger som for eksempel at en båt kjører rett på.

Markedets korteste leveringstid?

Støylen er ofte ute hos kundene for å ta temperaturen på markedet, slik at AMO alltid fanger opp de nye behovene langs den norske kysten. Fordi selskapet har en flat struktur og kulturen til en liten organisasjon – med produksjonskapasiteten til et milliardkonsern – kan de raskt produsere kabel på skreddersøm.

— Vi kan lage et nytt kabeldesign «speccet» etter kundens ønske på rundt en uke. Produksjonstiden er så på tre til fire uker.

I dag har leveringstidene til AMO stabilisert seg på det raske nivået de er kjent for, og 9000m2 nye produksjonslokaler blir klare i løpet av året.

AMOExtreme Fiber Com leveres på forespørsel. Ta kontakt med en av selgerne på Havbruksteamet til Ahlsell!

… Psst! Kabelen fås også uten fiber – se her:

Kjøp AMOExtreme uten fiber her!