Pure Lobster vil starte oppdrett av australsk ferskvannskreps, som egner seg særlig godt for bærekraftig produksjon. Her er gjengen bak selskapet. Foran fra venstre: Sandra Løfsnæs, Jacob Bull, Nikolai Eide, Aslak Heining og Filip Hellmann. Foto: Stina Aadland Jensen - Utdanning i Bergen
Pure Lobster vil starte oppdrett av australsk ferskvannskreps, som egner seg særlig godt for bærekraftig produksjon. Her er gjengen bak selskapet. Foran fra venstre: Sandra Løfsnæs, Jacob Bull, Nikolai Eide, Aslak Heining og Filip Hellmann. Foto: Stina Aadland Jensen - Utdanning i Bergen

Vil satse på oppdrett av hummer i RAS-anlegg

Pure Lobster vil drive oppdrett av australsk ferskvannskreps. De fem studentene i selskapet satser på å kunne tilby krepsen kommersielt i 2024.

Publisert Sist oppdatert

De fem gründerne Sandra Løfsnæs, Jacob Bull, Nikolai Eide, Aslak Heining og Filip Hellmann er alle studenter ved Universitetet i Bergen og NHH, og står bak selskapet Pure Lobster, som skal oppdrette en australsk ferskvannskreps i lukkede anlegg på land. 

Det spesielle med arten er at den kan spise alt fra løv til matavfall. Produksjonen skal skje i RAS-anlegg.

Australsk ferskvannskreps smaker omtrent som norsk sjøkreps, men blir store som hummer. Den kan derfor markedsføres både mot markedet for hummer og kreps, avhengig av størrelsen. Det blir drevet oppdrett på arten i store dammer i Australia. Fordi den ikke er avhengig av å spise marine råvarer, slik mange andre oppdrettsarter er, kan produksjonen gjøres mer bærekraftig.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk