Pure Lobster vil starte oppdrett av australsk ferskvannskreps, som egner seg særlig godt for bærekraftig produksjon. Her er gjengen bak selskapet. Foran fra venstre: Sandra Løfsnæs, Jacob Bull, Nikolai Eide, Aslak Heining og Filip Hellmann. Foto: Stina Aadland Jensen - Utdanning i Bergen
Vil satse på oppdrett av hummer i RAS-anlegg
Pure Lobster vil drive oppdrett av australsk ferskvannskreps. De fem studentene i selskapet satser på å kunne tilby krepsen kommersielt i 2024.
De fem gründerne Sandra Løfsnæs, Jacob Bull, Nikolai Eide, Aslak Heining og Filip Hellmann er alle studenter ved Universitetet i Bergen og NHH, og står bak selskapet Pure Lobster, som skal oppdrette en australsk ferskvannskreps i lukkede anlegg på land.
Det spesielle med arten er at den kan spise alt fra løv til matavfall. Produksjonen skal skje i RAS-anlegg.
Australsk ferskvannskreps smaker omtrent som norsk sjøkreps, men blir store som hummer. Den kan derfor markedsføres både mot markedet for hummer og kreps, avhengig av størrelsen. Det blir drevet oppdrett på arten i store dammer i Australia. Fordi den ikke er avhengig av å spise marine råvarer, slik mange andre oppdrettsarter er, kan produksjonen gjøres mer bærekraftig.