Investeringsdirektør Ronja Capital AS, Tore A. Tønseth ser et stort potensiale for Hyperthermics i et raskt voksende grønt marked. Foto: Ronja Capital

Disse tre går inn på eiersiden i Hyperthermics AS

Ronja Capital II AS, Stette Invest AS og Kjølås Stansekniver AS går inn på eiersiden i Hyperthermics AS.

Publisert Sist oppdatert

Tore A. Tønseth og Roger Halsebakk i Ronja Capital II AS sammen med Peder Stette og Frode Kjølås i Stette Invest AS og Kjølås Stansekniver AS har stor tro på selskapets utvikling. Til sammen sitter de nå på 23,3 % av aksjene i Hyperthermics AS.

Det norske selskapet Hyperthermics AS i Ulsteinvik leverer anlegg som fungerer som boostere i biogassproduksjon, og anlegg som produserer salgbare proteiner av ulike typer biomasse. Teknologien er basert på urbakterier som jobber i en temperatur på 80 grader Celsius.

- Dette er en gledens dag, sier Erlend Haugsbø, CEO i Hyperthermics AS. Samtidig som Ronja Capital II AS kommer inn på eiersiden, får vi inn Frode Kjølås og Peder Stette. Sammen gir de tre investorene et betydningsfullt løft for vår satsning inn mot akvakultursegmentet i form av kapital og nettverk. Tore A. Tønseth er nå på plass i styret til Hyperthermics som representant for de tre nye eierne.

Roger Halsebakk er mannen som bygde opp brønnbåtrederiet Sølvtrans AS til verdens største brønnbåtselskap for transport av levende laks og ørret. Hans investeringsdirektør i Ronja Capital AS, Tore A. Tønseth, hadde følgende å si om kjøpet av Hyperthermics-aksjene:

- Hyperthermics har en unik og banebrytende teknologi, og har lagt ned et stort arbeid i kommersialiseringen av den. Ronja Capital II AS ser et stort potensial for Hyperthermics i et hurtigvoksende grønt marked. Vi vet at biogass-metoden deres fungerer som den skal. Nå skal det kjøres fullskala testproduksjon av proteiner.

- Når internasjonal oppdrettsnæring, som vi kjenner godt, nå rigger seg nå mot landbaserte og lukkede løsninger, vil bransjen lettere nyttiggjøre seg disse verdiene. Andre bransjer med biomasse som avfall er eller vil komme i samme situasjon. Hyperthermics er svært godt posisjonert til å ta del i denne utviklingen, avslutter Tønseth.