Lerøy Seafood Group fikk økte produksjonskostnader i første kvartal grunnet korona. Foto: Lerøy Seafood Group.

Lerøy slaktet 39 400 tonn i første kvartal

Lerøy Seafood Group hadde høyere slaktevolumer, men også høyere produksjonskostnader i første kvartal av 2020 sammenlignet med samme kvartal i fjor. Selskapet melder at de økte kostnadene er grunnet koronatiltak. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en trading update mandag morgen melder Lerøy Seafood Group at de slaktet 39 400 tonn laks og ørret i første kvartal, mot 32 300 tonn året før, en økning på 7 100 tonn.

Selskapet skriver i meldingen at som omtalt i rapporten etter fjerde kvartal 2019 var produksjonen i Lerøy Aurora i starten av 2020 påvirket av mer vintersår enn normalt. Dette har påvirket prisoppnåelsen negativt i første kvartal. Produksjonen i de øvrige regionene har vært i tråd med forventningene. Konsernet opprettholder sitt estimerte slaktevolum for inneværende år.

- Lerøy Seafood Group sin verdikjede for sjømat har som følge av pandemien taklet en for oss alle krevende tid på en tilfredsstillende måte. Lerøy sine produksjonsenheter innenfor havbruk, fiskeri og videreforedling skal via salgs- og distribusjonssystemet gjøre sitt ytterste for at våre kunder også i fortsettelsen skal oppleve en tilfredsstillende servicegrad. Myndighetene i ulike land har etablert nødvendige restriksjoner. Det må derfor påregnes høyere kostnader, innen salg og distribusjon, frem til restriksjonene kan fjernes, melder oppdrettsselskapet. 

Fullstendig rapport for første kvartal 2020 blir offentliggjort den 14. mai 2020 klokken 06.30.