Trond Kostveit (54) og Yogi Shergill (54) skal finne nye markeder for norsk sjømat. Foto: Sjømatrådet.
Trond Kostveit (54) og Yogi Shergill (54) skal finne nye markeder for norsk sjømat. Foto: Sjømatrådet.

Sjømatrådet har ansatt prosjektledere i India og Afrika

Sjømatrådet melder at Yogi Shergill er ansatt som prosjektleder for India og Trond Kostveit er ansatt som prosjektleder for Vest- og Sentral-Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kostveit har 25 års arbeidserfaring i Afrika.

- Jeg håper å bidra til å gjøre norsk sjømat tilgjengelig for mange flere personer i Afrika både ved å informere om den gode kvalitet på norske råvarer og ved å bidra til at norsk sjømat kommer raskere og billigere fram til forbrukerne. Jeg mener at det finnes et stort potensiale for norsk sjømat i Afrika. For meg blir dette en flott utfordring der jeg kan bruke eksisterende kunnskap og erfaring om regionen i en ny og spennende bransje, sier Kostveit.

Shergill er født og oppvokst i India, men har bodd i Norge siden 1974.

- Mitt mål er å legge til rette for at norske sjømatbedrifter kan få innpass til dette raskt voksende markedet. Jeg er et produkt av to kulturer og har derfor alltid hatt en drøm om å jobbe i India for å promotere norske produkter. Da jeg så at Sjømatrådet søkte etter en prosjektleder for India tenkte jeg at dette er drømmejobben min. Jeg ser frem til å begynne og takker for tilliten, sier Shergill.

- Vi er svært fornøyde med å ha signert to veldig erfarne personer med inngående kjennskap til og viktig arbeidserfaring fra to spennende og krevende markeder. Både Shergill og Kostveit har, i disse markedene, jobbet med problemstillinger og oppgaver som gir et godt grunnlag for å komme raskt i gang med arbeidet som skal gjøres for norske sjømatprodukter i prosjektperioden, sier regiondirektør Børge Grønbech i Norges sjømatråd.

Norges sjømatråd har stor tro på prosjektene i India og Afrika.

- Prosjektene skal gi sjømatnæringen vital markedsinnsikt, og gi Sjømatrådet et godt grunnlag for å åpne nye markeder sammen med norske sjømateksportører. Videre har prosjektene som formål å utrede hvordan Sjømatrådet best kan organisere sine aktiviteter og tilstedeværelse i landene i fremtiden, sier Ingelill Jacobsen, landansvarlig for nye markeder i Norges sjømatråd.

Kostveit tiltrer i stillingene 18. april. Shergill tiltrer i stillingene 2. mai.