Martin Skaug er en av fem som har internship i Sjømatrådet, der jobber 26-åringen med markedsføring av norsk laks og sjømat. Foto: Norges Sjømatråd

- En offensiv, viktig og attraktiv arbeidsplass

Martin Skaug (26) er en av fem som har fått internship hos Norges Sjømatråd. - Jeg har et ønske om å bli godt kjent med bransjen, og har alle forutsetninger til det gjennom Norges sjømatråd. Jeg har også lyst til å kunne bidra med mine evner inn i en svært kompetent organisasjon, og at vi kan dra veksel på hverandre, sier Skaug engasjert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Martin Skaug fra Tromsø har ansvarsområde innenfor markedsføring i Norges Sjømatråd, og 26-åringen tiltrådde i stillingen i slutten av august, et ettårig engasjement hos organisasjonen.

Martin Skaug er av fem interns i Norges Sjømatråd, og jobber med markedsføring av norsk fisk. Foto: Norges Sjømatråd.

- Vi er fem interns her på huset. I tillegg har vi fem bedriftsinterns fra næringsaktører, samt to kontor- og administrasjonslærlinger, sier han til kyst.no.

Han søkte på jobben fordi han så det som en strålende mulighet til å starte sin yrkeskarriere i en framtidsrettet, spennende næring.

- Jeg har et ønske om å bli godt kjent med bransjen, og har alle forutsetninger til det gjennom Norges sjømatråd. Jeg har også lyst til å kunne bidra med mine evner inn i en svært kompetent organisasjon, og at vi kan dra veksel på hverandre. Jeg blir bedre av at de blir bedre, og forhåpentligvis motsatt, sier Skaug engasjert.

- Laks er viktig

Skaug er tilknyttet markedsavdelingen, og er en viktig del av Laks er viktig-teamet.

- Samtidig jobber jeg med ulike markedsaktiviteter på tvers av arter, i tillegg til interne prosjekter, legger han til.

For 26-åringen var det ingen tvil om at han skulle søke på stillingen.

- Jeg hadde et inntrykk av Norges sjømatråd om en offensiv, viktig og attraktiv arbeidsplass, et inntrykk som etter kort tid ble bekreftet. Jeg er stolt og ydmyk over å få være en del av en utmerket internship-ordning. Vi har fått god opplæring her på huset, og i tillegg er vi interns en del av NCEs Seafood Innovation Cluster. Som for øvrig er et strålende traineeprogram, konstaterer han.

Rigmor Abel, HR-direktør i Norges Sjømatråd. Foto: Marius Fiskum.

Les også: Seafood Trainee: – En gyllen mulighet

Når det gjelder erfaring har Martin i mange år vært svært aktiv i byens kulturliv med produksjon og deltakelse i revyforestillinger, og har flere sesonger som fotballmanager bak seg.

- Som studenter flest har jeg selvfølgelig hatt andre deltidsjobber i tillegg, legger han til.

- Stor rift om stillingene

Rigmor Abel HR-direktør i Norges Sjømatråd sier til kyst.no at Sjømatrådet har interns/lærlinger i Sjømatrådet hvert år.

- I år har vi to kontorlærlinger, fem interns og fem bedriftstraineer i Norges Sjømatråd.

- Hvilke krav stiller dere til disse stillingene?  

- Lærlingene kommer fra salg og service på vgs. De ansettes etter intervju, og jobber med et bredt spekter av oppgaver i administrasjonen. Interns har minmum bachelor utdanning. Det er stor rift om disse stillingene, og kandidater velges ut på bakgrunn av personlig egnethet, engasjement, faglig og språklig profil. Bedriftstraineer kommer fra Sjømatbedrifter, der de gjerne vil øke kapasiteten på et emne, og sender sin kanditat til Sjømatrådet ett år, forteller hun.

Alle intens og traineer får ordinære arbeidsoppgaver i Sjømatrådet.

- Vi tar sikte på å gi dem oppgaver som bygger opp om den faglige utviklingen de ønsker. I tillegg deltar de på et internt opplæringsprogram. Erfaringen de har gjør selvsagt at de er attraktive for ledige jobber i Sjømatrådet, men de garanteres ingen jobb. Vi har en ambisjon om at interns skal være attraktive for Sjømatnæringen etter et år hos oss. Etter 2015 hadde 25 av 42 fått jobber med tilknytning til sjømatnæringen, forklarer Abel.

Kolleger med arbeidsglede

Martin Skaug har jobbet som intern i vel to måneder nå, og synes opplegget så langt har vært veldig flott.

- Det er en svært inkluderende gjeng med enorm kompetanse og arbeidsglede. De er ikke er redd for å gi deg tillit, utfordringer og utvikling, noe jeg setter stor pris på, sier Skaug til kyst.no.

Martin Skaug var en av premieutdelerne under Tour Des Fjords 2016, sykkelrittet som er sponset av laksenæringen. Foto: Privat.

Når det gjelder hvordan han tror havbruksnæringen vil utvikle seg i fremtiden, tror han at den vil fortsette å være en ledende næring preget av innovasjon, kunnskap, kompetanse og verdier.

- Fundamentert på en rik, stolt historie kan vi videreutvikle en bærekraftig måte å forvalte vår unike kystlinje og dens ressurser, legger han til.

Når det gjelder fremtiden, etter internshipet er ferdig i Sjømatrådet, håper han å fortsette videre i organisasjonen

-  Vel, på kort sikt håper jeg jo at jeg slipper å ta stilling til nettopp det. Jeg håper å kunne jobbe her de neste årene. Hvis ikke, er det likevel attraktivt å se for seg en framtid i næringa, sier han.

Fakta om Martin Skaug: 

  • Utdanning: Mastergrad i ledelse, innovasjon og marked fra UIT – Norges arktiske universitet.
  • Alder: 26 år
  • Interesser: Fotball (taktisk, organisatorisk og økonomisk analyse), kultur (skolerevy og improvisasjonsteater),
  • Bosted: Tromsø
  • Kommer opprinnelig fra: Tromsø