Illustrasjon av ny fabrikk i Skottland. Illustrasjonsfoto: Marine Harvest.

Grønt lys for Marine Harvests nye fôrfabrikk

Marine Harvest sin fôrfabrikk i Trøndelag har vært en stor suksess, og selskapet ønsker derfor å utvide produksjonen av fôr. Nå har lokale myndigheter i Skottland godkjent planene om en ny fabrikk på Isle of Skye, kommer det frem i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg er svært glad for at de lokale myndighetene har godkjent planene og at vi nå kan starte byggingen. Jeg er også svært takknemlig for den overveldende støtten vi har fått av lokalbefolkningen. Denne satsningen kommer til å gjøre produksjonen vår av laks enda mer effektiv og bærekraftig, sier konserndirektør for fôr i Marine Harvest og direktør for Marine Harvest Skottland, Ben Hadfield i en pressemelding fra selskapet.

Byggingen vil starte i slutten av mars 2017 og fabrikken vil stå ferdig i løpet av 2018. Når fabrikken åpner vil 55 personer arbeide på fabrikken, som vil være blant de mest effektive og bærekraftige fôrfabrikkene i verden. Investeringene er anslått til om lag 110 millioner euro.

Marine Harvest offentliggjorde også i dag at selskapet planlegger en fabrikk for produksjon av fiskemel og fiskeolje i Skottland, som et ledd i selskapets strategi om å ta i bruk så mye som mulig av laksen det produserer.

- Vi ser en sterk økning i etterspørselen etter laksemel og lakseolje til blant annet dyrefôr og kosttilskudd på grunn av det høye innholdet av omega-3, sier direktør for Marine Harvest Ingredients, Bjørn Erik Flem.

Marine Harvests nye fabrikk vil bli bygget på øyen Skye på vestkysten av Skottland, i samme område som selskapets oppdrettsanlegg er plassert.