Martin Schjølberg og Helge Hansen viser produksjonslokalene der de gjør ombygginger. Foto: Kuldeteknisk.

- Bygger Norges største kompetansemiljø på temperaturhåndtering

Kuldeteknisk og Kjøleservice Helgeland melder de bygger Norges største kompetansemiljø på temperaturhåndtering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tromsøselskapene skriver de styrker sin tilstedeværelse langs kysten i Nord-Norge, og går sammen om videre vekstambisjoner.

Det er knappe en måned siden Kuldeteknisk gikk sammen med Kelvin Teknikk om å etablere Kuldeteknisk Vest i Bergen. Nå blir det samarbeid også på Helgeland.

Helgeland et tyngdepunkt

Kjøleservice Helgeland ble etablert i begynnelsen av 2004, har 16 ansatte, og tilbyr produkter, service- og vedlikehold, prosjektering innen kjøl/frys, vannbåren varme, varmepumper og aircondition. Selskapet dekker hele Helgeland med hovedkontor i Mosjøen, med avdelinger i Mo i Rana, Sandnessjøen og Brønnøysund.

- For oss i Kjøleservice Helgeland har det vært viktig å finne riktig samarbeidspartner med tanke på å bygge et solid og bærekraftig selskap. Hittil har den største kundegruppen vår vært dagligvarebransjen her på Helgeland, men vi sikter mot et større nedslagsfelt geografisk og bransjemessig. Vi ser et naturlig vekstpotensial i de blå næringene – og da spesielt i de regionale næringsklyngene innen oppdrett og fiskeri. Her har vi sammenfallende interesser med Kuldeteteknisk, sier daglig leder Kjell Arne Antonsen i meldingen.

Martin Schjølberg sier de skal tredoble omsetningen i løpet av de neste tre til fem årene, ikke minst gjennom fortsatt investering i forskning og utvikling. 

- Vi skal også komme tettere på eksisterende og nye kunder geografisk, faglig og med høy servicedekning. Satsingen på Helgeland og Vestlandet er en del av denne strategien, sier Schjølberg i meldingen.

- Vi benytter ikke bare CO2 i våre anlegg, men blir ofte titulert som patrioter for CO2. Sammenlignet med andre gasser er dette et svært naturlig, robust, veltestet og miljøvennlig kuldemedium, avslutter Schjølberg.