Nå starter Lerøy Fossen gradvis opp igjen etter at ansatte ved fabrikken før og gjennom påsken fikk påvist koronavirus. Foto: Marius Fiskum/Lerøy Seafood Group.

Lerøy starter opp igjen denne uken

Etter at et større koronautbrudd På Lerøy Fossens fabrikk på Osterøy førte til at den ikke ble startet opp igjen etter påske, meldes det nå om at man planlegger for drift igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Osterøy fikk onsdag før påske sine to første tilfeller av koronasmitte. De to jobber hos Lerøy Fossen.

Deretter ble det påvist stadig flere med viruset, mange tilknyttet Lerøy Fossen. Per mandag er tallet i kommunen kommet opp i 37, hvorav 36 skal være tilknyttet Lerøy Fossen-utbruddet.

Samfunnskontakt i Lerøy Seafood Group Krister Hoaas fortalte rett etter påsken at de hadde besluttet å utsette oppstarten av produksjonen på Lerøy Fossen.

- Vi samarbeider godt og har løpende dialog med Osterøy kommune og smittevernmyndighetene. Som følge av det er påvist covid 19-smitte hos ansatte, vil vi i dagene fremover gjøre tiltak for ytterligere å øke sikkerheten og begrense smittefaren. Våre ansattes sikkerhet kommer alltid i første rekke, skrev han i et Facebook-innlegg.

skriver BA at Lerøy starter gradvis opp igjen på Fossen denne uken.

Samfunnskontakt i Lerøy Seafood Group, Krister Hoaas, sier ifølge BA at avgjørelsen er tatt i samarbeid med lokale smittevernmyndigheter og ordføreren i Osterøy kommune.

Hvor fort de kan starte opp avhenger bl.a. av når de får folk tilbake fra karantene.

- Alle som er tilbake på jobb, er godkjent av smittevernlegen og har vært borte fra jobb i henhold til regler om karantene og isolasjon, sier Hoaas til BA.

Ordføreren i Osterøy Lars Fjeldstad understreker at det fortsatt skjer smitte i øykommunen.

- Vi har fortsatt et pågående utbrudd, så det blir feil å si at vi har kontroll. Vi må bare fortsette å teste og se hva resultatene viser, sier ordføreren til BA.