Det er ikke bare hos Lerøy Sjøtroll at man har måtte styrke arbeidsstokken i det siste. Mer frossenvarer og ekstra smittetiltak er noe av årsaken. Foto: Lerøy Sjøtroll

Ansatte dobbelt så mange som planlagt - en trend

Ved Lerøy Sjøtrolls slakteri på Bømlo har man ansatt ti personer i mars, melder NRK. Planen var fem. – En trend langs hele kysten, sier kommunikasjonssjef i Sjømat Norge, Øyvind André Haram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge denne saken på NRK har Lerøy Sjøtroll på Bømlo de siste to ukene ansatt i alt ti personer som enten er permitterte eller arbeidssøkende. I utgangspunktet hadde bedriften planlagt å ansette fem personer i mars.

- Vi har en plan for hvor mye som skal produseres, og denne har ikke endret seg noe særlig på grunn av korona. For at vi skulle klare å holde den planlagte produksjonen, tok vi inn flere ansatte enn den opprinnelige planen, sier fabrikkleder Nils Stikholmen til NRK.

Kommunikasjonssjef i Sjømat Norge, Øyvind André Haram sier i saken at ansettelsene på Bømlo er en del av en trend.

- Dette ser vi skjer både nord, vest og midt i landet, sier han.

Ifølge Haram er en av grunnene er at man trenger flere til å kunne opprettholde smitteverntiltak på arbeidsplassen. Samtidig går produksjonen unna på laks.

- Det blir produsert mer frossenvarer. Det som blir sendt langveis går det nå mer av. Denne produksjonen krever gjerne flere hender, sier han.