Byggestart er planlagt til mai 2021 i Malm i Steinkjer. Foto: Krüger Kaldnes

Skal bygge verdens største settefiskanlegg for SalMar

Krüger Kaldnes AS har inngått avtale med oppdrettsgiganten SalMar om bygging av verdens største settefiskanlegg på Tjuin i Steinkjer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Krüger Kaldnes har nå sammen med SalMar og byggpartner Consto startet innledende samspillsfase for å planlegge detaljer knyttet til endelig design og løsninger ved Tjuin-anlegget. Byggestart er planlagt til mai 2021 i Malm i Steinkjer. Settefiskanlegget blir på hele 17.000 kvadratmeter størrelse og vil dermed bli verdens største  smoltanlegg, kommer det frem i en pressemelding. 

- En viktig bekreftelse

Kent Kongsdal Rasmussen, CEO i Krüger Kaldnes sier i en pressemelding at han både veldig stolt og takknemlig over at Krüger Kaldnes er valgt som leverandør i Tjuin prosjektet sammen med Consto.
- Som selskap har vi benyttet siste par årene på å forbedre vår teknologi, innovasjon, biologisk vitenskap, prosjektstyring og videreutvikling av vårt personell. Vi har også rekruttert noen av landets absolutt dyktigste medarbeidere innen viktige fagfelt, og sammen med alle våre andre dyktige medarbeidere, som gjennom tiår har stått på og bygd selskapet til hva det er i dag, så har vi nå et veldig bredt sammensatt og kompetent team på plass. Når SalMar nå har valgt oss til leverandør på Tjuin-prosjektet, ser jeg det som en bekreftelse på at vi som virksomhet har styrket oss på mange viktige områder, sier han.
Salgsdirektør Niels Brynnum i Krüger Kaldnes påpeker at det har vært en både profesjonell og krevende prosess å komme fram til avtalen. – Og nå gleder vi oss alle bare til å komme i gang med prosjektet og takker samtidig SalMar for tilliten. Sammen med SalMar skal vi nok en gang bygge og ferdigstille et verdensledende oppdrettsanlegg på land, også dette vil fremstå som en referanse for fremtidige landbaserte oppdrettsanlegg, sier Jack Tucker.

- Stadig større anlegg

- SalMar sitt nye anlegg på Tjuin bekrefter bildet jeg har dannet meg gjennom ti år i Krüger Kaldnes, nemlig at landbaserte oppdrettsanlegg blir stadig større, mer komplekse, men de presterer også bedre på de fleste parametre. Oppdrett på land er langt mer enn RAS-teknologi. Vi vet at eksempelvis biologi, automasjon og kostnadseffektiv driftsstyring er viktigere enn noensinne. Med økt størrelse følger mer kompleksitet og ‘alt henger sammen med alt’. Med et toppet lag av fagspesialister gleder vi oss nå veldig til å komme igang med dette utfordrende prosjektet hvor Kaldnes-RAS system blir hjertet i virksomheten, sier leder for prosessavdelingen i Krüger Kaldnes, Christian Rønning.
Business Development Director Frode Eriksen i Krüger Kaldnes er svært glad for at SalMar igjen har valgt Krüger Kaldnes som sin leverandør av settefiskanlegg.

- Valgte Consto

- Gjennom to svært vellykkede utbygginger på Follafoss, har vi lært å kjenne SalMar som en særdeles kompetent og framoverlent byggherre. I forbindelse med dette prosjektet har vi valgt Consto sin avdeling i Midt-Norge som vår partner for bygg-leveransen. Consto er landsdekkende bygg og anleggsentreprenør med
over 1000 ansatte. Consto Midt-Norge har sitt hovedkontor i Trondheim og avdelingskontorer i Ålesund, Berkåk, Surnadal og selvsagt Steinkjer som blir sentralt ved utvikling og bygging av Tjuin. Vi ser det som en stor styrke at Consto har solid bemanning og dyktige folk i nærområdene, og sammen håper vi å kunne bidra til både sysselsetting og synergier i lokalt næringsliv under byggearbeidene, konkluderer Frode Eriksen.

Valgt igjen

- Det er veldig gledelig at dette unike og spennende byggeprosjektet på Tjuin endelig kan igangsettes, og vi ser nå fram til å samarbeide med Krüger Kaldnes om dette prestisjeprosjektet. Vi hadde et veldig godt samarbeid med Krüger Kaldnes i forbindelse med etableringen av SalMar Follafoss, og de gode erfaringene og den gode kjemien derfra tar vi nå med oss inn i Tjuin-prosjektet, sier Jon Ivar Hovd som er SalMars prosjektleder for det planlagte gigantanlegget.