Toril Vik Veland (f.v), Ingunn Eikeset og Britt Ryland var tydelig overrasket og stolte av å ha blitt tildelt Norges Vel Medalje for lang og tro tjeneste. Foto: Kystrederiene.

Maritime kvinner hedret

Toril Veland, Ingunn Eikeset og Britt Ryland ble hedret med Norges Vels Medalje for lang og tro tjeneste i Kystrederiene, kommer det fram i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Toril Veland, Ingunn Eikeset og Britt Ryland ble hedret med Norges Vels Medalje for lang og tro tjeneste i Kystrederiene. Veland har jobbet i organisasjonen i 43 år, Eikeset i 39 år og Ryland i 32 år. Kvinnene har altså jobbet til sammen 114 år i Kystrederiene. 

Administrerende direktør Tor Arne Borge og styreleder Oskar Grimstad overrakte medaljene under festmiddagen i forbindelse med Kystrederienes generalforsamling på Svalbard.

- Jeg setter enormt stor pris på jobben damene har lagt ned i Kystrederiene, og er stolt av å ha de med på laget. De har stilt opp for fraktefarten i både opp- og nedturer, og har en eksepsjonell kompetanse innen maritim bransje i Norge. Jeg vet kontinuiteten deres også er høyt verdsatt av våre medlemmer, sier Borge.

Damene har til daglig kontakt med rederiene i nærskipsfarten langs hele norskekysten. Veland er maritim fagsjef, og har blant annet fokus på tariff, arbeidsgiverspørsmål, samt reguleringen av bransjen. Eikeset har ansvar for maritime forsikringer og innkjøpsavtaler for medlemmer, og Ryland er økonomiansvarlig og tallknuseren i organisasjonen, står det i pressemeldingen avslutningsvis.