Kursleder Dr Liz Cook fra SAMS UHI og Gareth Butterfield, teknisk service manager i Marine Harvest Skottland lanserte det nye stipendet.

Marine Harvest gir stipend til studenter

Marine Harvest har innledet et samarbeid med en av Skottlands ledende marine forskningsmiljøer, og har besluttet å dele ut to stipender.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest Skottland har forpliktet seg til å gi to stipender til "Erasmus Mundus Joint Master"-utdanningen i akvakultur, miljø og samfunn (EMJMD ACES) som drives av Oban-baserte Scottish Association for Marine Science (SAMS UHI), melder Fish Farming Expert, kyst.no søsternettsted. 

Kurset er en del av EUs prestisjefylte Erasmus Mundus-program og gir studentene en unik mulighet til å reise over hele Europa hvor de lærer om bærekraftig havbruk.

Får 6 måneder med MH

Studentene vil bli sponset i to år, og få muligheten til å jobbe med Marine Harvest i en periode på seks måneder, for å fullføre sin avhandling.

Dr Gareth Butterfield, teknisk servicesjef i Marine Harvest Skottland, kunngjorde nylig stipendene, og sa: - Forskning og utdanning er viktig i en bransje som er bare 45 år gammel. For å få vår virksomhet til å utvikles og industrien til å vokse samlet, må vi få inn unge mennesker som vi ser mer og mer trenger spesialistkompetanse og opplæring.

- Når det gjelder forskning, er det viktig at vi stadig presser på i dette området hvis Skottland vil bli bransjens ledende innen forskning, innovasjon og teknisk utvikling. Og hvor vi kan gi vitenskapsbasert kunnskap og bedre løsninger i et voksende sektor. Til dags dato, har den britiske utdanningen innen akvakultur ligget bak Norge, men denne balansen er i endring, sier Butterfield til FFE.

Les hele saken her.