Mindre laks tilgjengelig når etterspørselen øker, vil kunne gi prisoppgang i fjerdekvartal, skriver Nordea.

Tror på prisrally om få måneder

I sin «Morgenrapport» torsdag, skriver Nordea at hovedscenarioet deres for sjømatsindustrien nå er en lavere tilbudsvekst og høy etterspørselsvekst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vi fortalte onsdag her på Kyst.no at eksporten så langt i år et 8,6 % over samme periode i fjor. Samtidig er fôrsalget 2,5 % lavere. Siste fire uker (uke 27-30) er trenden 7 % ned.

- Lave priser i 3. kvartal er den beste mulige forutsetningen for et prisrally i 4. kvartal og inn i 2019. Vi fastholder prognosen for lakseprisen i 2018 på NOK 61 per kilo, men jekker opp 2019-20 estimatet til NOK 62 (60).

Dette resulterer ifølge Nordea i en forventet forbedret fri kontantstrøm, og kombinert med lav gjeld i mange av selskapene Nordea dekker, leder dette dem til å heve prognosene for utbyttebetalinger for 2019.

- Vi anser en utbytterate på 7,8% som attraktiv. Kombinert med en gjennomsnittlig 2019E P/E på under 10x, finner vi fortsatt prisingen i sektoren tiltrekkende. I snitt ser vi 14% oppside og har Lerøy Seafood Group (Kjøp/NOK 70) som vårt toppvalg i sektoren, skriver de.