Mindre laks tilgjengelig når etterspørselen øker, vil kunne gi prisoppgang i fjerdekvartal, skriver Nordea.
Mindre laks tilgjengelig når etterspørselen øker, vil kunne gi prisoppgang i fjerdekvartal, skriver Nordea.

Tror på prisrally om få måneder

I sin «Morgenrapport» torsdag, skriver Nordea at hovedscenarioet deres for sjømatsindustrien nå er en lavere tilbudsvekst og høy etterspørselsvekst.

Publisert

Vi fortalte onsdag her på Kyst.no at eksporten så langt i år et 8,6 % over samme periode i fjor. Samtidig er fôrsalget 2,5 % lavere. Siste fire uker (uke 27-30) er trenden 7 % ned.

- Lave priser i 3. kvartal er den beste mulige forutsetningen for et prisrally i 4. kvartal og inn i 2019. Vi fastholder prognosen for lakseprisen i 2018 på NOK 61 per kilo, men jekker opp 2019-20 estimatet til NOK 62 (60).

Dette resulterer ifølge Nordea i en forventet forbedret fri kontantstrøm, og kombinert med lav gjeld i mange av selskapene Nordea dekker, leder dette dem til å heve prognosene for utbyttebetalinger for 2019.

- Vi anser en utbytterate på 7,8% som attraktiv. Kombinert med en gjennomsnittlig 2019E P/E på under 10x, finner vi fortsatt prisingen i sektoren tiltrekkende. I snitt ser vi 14% oppside og har Lerøy Seafood Group (Kjøp/NOK 70) som vårt toppvalg i sektoren, skriver de.