Den nye chipsen til Ocean Snacks er laget av lakseskinn og består av nærmere 96 % protein. Foto: Ocean Snacks

Trollmennene fra Os: Lager sunn chips av laks

Det nyoppstartede selskapet Ocean Snacks skal lansere en chips som er laget av lakseskinn. Den sunne snacksen består av hele 96 % protein. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet Ocean Snacks ble startet i juni i fjor, og holder til på Os i Hordaland.

Gründer Fredrik Schmidt Fotland forteller til Kyst.no at chipsen deres stort sett er laget av lakseskinn og olivenolje.

- Vi har kjørt mye prøveproduksjon og testet ulike smaker, og vi jobber med å få chipsen til å være like sprø og smake likt hver gang. Vi er nå i gang med en emisjonsrunde, slik at vi kan få startet med salget og få chipsen ut til forbrukerne.

Salget vil i starten foregå på ulike festivaler, pub, restauranter og lignende.

- Vi satser ikke på dagligvaresegmentet nå i første omgang. Vi har ikke organisasjon og salgsapparat til å ta det inn der, så det får komme senere eventuelt. 

Lakseskinnet får selskapet foreløpig fra et lokalt slakteri på Os. Her ser man kokk og produktutvikler Henrik Bokelund som har over 20 års erfaring i kokkeyrket, eksperimentere med produktet før lansering. Foto: Ocean Snacks.

- Sunn og bærekraftig

- Tror du laksechipsen kan erstatte den vanlige chipsen folk trykker i seg i helgene?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er nok for populært og godt festet i markedet. Det er heller ikke intensjonen våres. Vi introduserer nå noe helt annet, det er et alternativ som er sunt, velsmakende og bærekraftig. Chipsen innholder nesten 96 % protein, og vi bruker bare olivenolje. Det er ikke tilsatt noen fettyper. 

Lakseskinnet får selskapet fra ulike foredlingsstasjoner rundt om. Foreløpig har de hentet en del fra et lokalt slakteri på Os.

Gründerene Fredrik Schmidt Fotland, Kenneth Joseph og Raymond Bertelsen i Ocean Snacks vil tilby et sunnere snacksalternativ til barn og voksne. Foto: Ocean Snacks.

- Vi ønsker å få tak i skinnet fra den beste laksen som er i markedet, men jeg tror ikke det er noen særlig stor forskjell på smaken av skinnet fra de ulike stedene.

Selskapet har testet mye ulike smaker, og Fotland forteller at de både har vært innom sjokoladesmak og paprikasmak.

Gjengen bak Ocean Snacks består av fire gründere, som håper å få laksechipsen i salg så snart kapitalen er på plass.