Cecilie Fredriksen, Ole-Eirik Lerøy, John Fredriksen, Alf-Helge Aarskog, under børsintroduksjonen i New York. Foto: Marine Harvest

Ledelsen får mest – De ansatte får bare se på kaka

- Problemer i oljenæringen bør ikke sette standarden for lønnsutviklingen i næringer som går godt. Når LO-lederen omfavner NHO og de maner til moderasjon i årets lønnoppgjør, så glemmer de at laksenæringen slår rekorder i alle retninger: Lønnsomhet, utbytte, og opsjongevinsert til ledelsen, sier konserntillitsvalgt i Marine Harvest, Stein Mathiesen til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mathiesen viser til god lønnsomheten i selskapet han selv jobber i, og  den gode utviklingen generelt i laksenæringen.

- I år etter år har Marine Harvest betalt rekordutbytte. Fjoråret var ikke noe unntak da utbytte til eierne beløp seg til hele 2,2 milliarder kroner. At ansatte i en slik situasjon skal bli henvist til kun å få se på den store kaka, kan vi ikke være fornøyde med, sier konserntillitsvalgte.

Les også: Ledere i Marine Harvest innløste opsjoner

Han unnlater heller ikke å nevne det faktum at ledelsen i Marine Harvest har fått en solid andel av kaka, gjennom selskapets opsjonsprogram. Konsernsjefen alene ble over 10 millioner kroner rikere, og Mathiesen er skuffet over at LO-lederen omfavner NHO-ledelsens utspill om et moderat lønnsoppgjør, spesielt i lys av dette.

Stein Mathiesen er konserntillitsvalgt og styremedlem i Marine Harvest.

Høyt lønnsnivå

Mathiesen medgir også at lønnsnivået i Norge er høyt.

- Oppgjøret i år blir nok moderat, men det er slik i vår bransje som i alle bransjer: I gode tider forventes gode oppgjør. Slike tider har vi vi i oppdrettsnæringen nå, sier han til kyst.no.

- I det store bildet er det ingen tvil om at lønns-og kostnadsnivået i Norge er høyt, men de fleste lønnsmottakere er ikke så opptatt av det store bildet. De er mer opptatt av lommeboka, konkluderer han.