Daglig leder i NWP Arne Dalland t.v sammen med produksjonsleder Arild Folkedal og salgssjef Tor Steinar Olsen. Foto: Therese Soltveit

Stort omsetningsfall for luseskjørtprodusent

Omsetningen til luseskjørtprodusenten Norwegian Weather Protection ble i 2015 redusert med nær 30 prosent, og endte på 32,6 millioner. Hovedforklaringen er imidlertid oljerelatert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utstyrsleverandøren Norwegian Weather Protection (NWP) holder til i produksjonslokaler på Seim i Lindås kommune i Hordaland, og har i år lansert flere nyheter. Regnskapet for 2015 viser en markant nedgang i omsetningen, men et noe forbedret driftsresultat sammenlignet med året før.

Nøkkeltall for Norwegian Weather Protection (NWP) for 2015 og 2014.

Les også: NWP lanserer nyhet til ferskvanns-behandling

Driftsresultatet gikk nemlig opp fra fra 72 000 kroner i 2014 til 976 000 kroner i fjor. Omsetningen gikk derimot den andre retningen og endte på 32,6 millioner, som tilsier en nedgang på 13,3 millioner kroner, eller nær 30 prosent.

Daglig leder Arne Dalland, sier at nedgangen i omsetningen deres er grunnet krisen og nedbemanningen i oljebransjen.

- Krisen i oljebransjen gjorde at vi mistet mange kunder, dette har ført til økonomiske tap og en nedgang for oss i 2015-resultatene.

Les også: Lanserer sveiste luseskjørt

Selskapet har de to siste årene investert betydelige summer i nye produkter og særlig i ny utvikling. Dette sier Dalland han nå ser at de får betalt for.

Luseskjørtprodusenten satser blant annet i år på sveiste luseskjørt. Foto: NWP.

-  De fleste av våre utviklingsprosjekt begynner nå å bli ferdigstilt og vi har fått lansert mange nye produkter og nyheter i fjor og i år. Disse har vi nå begynt å tjene penger på. Omsetningen ser vi at går betydelig opp så langt i 2016, og der er særlig havbruksnæringen en viktig faktor for at vi tjener mer penger, forklarer han til kyst.no.

Han peker på at havbruksnæringen nå er den største og viktigste aktøren for selskapet fremover.

  • Det er ikke blitt tatt utbytte i selskapet av de to aksjonær-selskapene Dalegard AS (50 %) eid av Arne Dalland og Grenda Holding AS (50 %) eid av Arild Folkedal.
  • Selskapet ble stiftet i 2000 og har 47 ansatte.