Administrerende direktør i Veterinærinstituttet, Gaute Lenvik, forteller at årsaken til forvekslingen av to prøver fra to lokaliteter tidligere i august hadde sammenheng med manuell håndtering av prøvene.  Foto: Eivind Senneset/Veterinærinstituttet.
Administrerende direktør i Veterinærinstituttet, Gaute Lenvik, forteller at årsaken til forvekslingen av to prøver fra to lokaliteter tidligere i august hadde sammenheng med manuell håndtering av prøvene. Foto: Eivind Senneset/Veterinærinstituttet.

Rapporten er klar: Derfor ble SAV2 til SAV3 - laks ble feilaktig utslaktet

Tidligere i år måtte Måsøval Fiskeoppdrett slakte ut fisk etter at Veterinærinstituttet hadde påvist SAV3 i prøvene. Det viste seg imidlertid å være feil. Nå er granskingsrapporten av hendelsen klar.

Publisert

I august i år kunne Veterinærinstituttet fortelle at de hadde begått en laboratoriefeil ved analyse av et prøveuttak, der de konkluderte at både SAV2 og SAV3 var tilstede. Nye analyser viste at det likevel bare var snakk om SAV2.  Den berørte lokaliteten var Kattholmen i Møre og Romsdal, og tilhører Måsøval Fiskeoppdrett.

Anlegget ligger nord for Hustadvika, noe som førte til at det ble igangsatt utslakting av 715 000 laks.

Administrerende direktør ved Veterinærinstituttet, Gaute Lenvik, fortalte da til Kyst.no at instituttet hadde igangsatt en granskning av saken, både i forhold til laboratoriet og av intern og ekstern samhandling.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP