Illustrasjonsfoto av Måsøval hentet fra kvartalsrapport.

Solid økning for Måsøval

Måsøval kan melde om en sterk økning i produksjonen i sjø i første kvartal 2024. Til tross for utfordringer som kaldere sjøtemperaturer, maneter og vinterstormer, leverte selskapet gode resultater.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en kvartalsrapport fra selskapet torsdag.

Totalt ble det slaktet 3 606 tonn laks i kvartalet, sammenlignet med 1 994 tonn i samme periode året før. Driftsresultatet før skatt (EBIT) endte på 120 millioner kroner mot 36 millioner i fjor.

Utfordringer med kvalitet og pris

Helge Kvalvik, daglig leder i Måsøval sier sjøproduksjonen var sterk i kvartalet. 

– Til tross for kaldere sjøtemperaturer, maneter og vinterstormer, leverte teamet godt. I løpet av kvartalet slaktet konsernet ikke bare mer laks enn antatt, men sitter også igjen med høy biomasse av fisk klar for slakting. Kostnadsposisjonen ble betydelig forbedret i kvartalet, noe som setter oss i posisjon for et sterkt andre kvartal.

Resultatene hemmes likevel noe av lav prisoppnåelse på grunn av nedgradering.

– Kvaliteten er under pari, noe vi som oppdretter og matprodusent har ansvar for. Vi har intensivert arbeidet med fiskehelse for å forbedre kvaliteten i hele verdikjeden, forklarer han.

Ser positivt på fremtiden

Måsøval forventer å øke slaktevolumet i andre kvartal, med estimert slakting på 7 500–8 000 tonn. For hele året guides det mot et slaktevolum på 27 000–28 000 tonn.

– Spotprisene forventes å være høyere i andre kvartal, og fremtidskontraktene for laks i kvartalet lå på 122 kroner per kilo ved siste handel, mot 110 kroner i første kvartal, skriver de.

Selskapet har tatt grep for å øke sin vertikale integrasjon og kapasitet ved å overta slakteriet TL-45 og inngå en timecharter-avtale på en ekstra brønnbåt.

Styret foreslår et utbytte på 0,50 kroner per aksje.