Steinar Westerberg (53) blir ny regiondirektør for region midt i Mattilsynet. Foto: Mattilsynet

Steinar Westerberg ny regiondirektør i Mattilsynet

Steinar Westerberg (53) er ansatt som ny direktør i Mattilsynets region midt.

Publisert Sist oppdatert

Westerberg etterfølger tidligere regiondirektør Bjørn Røthe Knutsen, og kommer fra stillingen som sjef for avdeling Helgeland i Mattilsynets region nord, hvor han har jobbet siden 2016.

- Jeg er veldig fornøyd med at Steinar Westerberg har takket ja til jobben. Han har lang ledererfaring og kjenner regionen godt. I tillegg har han med nyttige perspektiver fra andre steder, som vil være verdifulle inn i ledelsen i region midt og resten av Mattilsynet, sier administrerende direktør i Mattilsynet Ingunn Midttun Godal om ansettelsen. 

- Mattilsynet har spennende oppgaver og et svært viktig samfunnsoppdrag. Både Mattilsynet og næringene rundt oss er i stor utvikling, og jeg ser frem til å få være med å lede og bidra inn i den viktige utviklingen, sier Steinar Westerberg,

Mattilsynets region midt får en direktør som kjenner regionen, næringene og Mattilsynet godt. Westerberg har tidligere jobbet som distriktssjef for Mattilsynet i Trondheim og Orkdal fra 2010 til 2013.

- Region midt representerer på mange måter hele Mattilsynets samfunnsoppdrag. Regionen har næringer innen hele matkjeden – fra fjord og jord til bord. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med regionen og aktørene her, sier Westerberg.

Region Midt dekker fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal, og har regionskontor i Steinkjer.

Westerberg har fra tidligere god kunnskap og solid erfaring både fra næring og politikk. Han har blant annet bakgrunn fra næringsmiddelproduksjon i Nortura, som rådgiver for landbruks- og næringslivskunder i Helgeland Sparebank og 12 års fartstid i kommunepolitikken.

Steinar Westerberg overtar som regiondirektør allerede 19. April. Da tar han over etter Andreas Otlo, som har fungert i stillingen siden Bjørn Røthe Knutsen ble pensjonist sommeren 2021.