Det var heftige diskusjoner i ankebehandlingen av Trafikklysrettssaken i Gulating lagmannsrett. Streamen av rettssaken på Kyst.no var også det som ble aller mest lest hos oss i 2022.

Et tilbakeblikk på oppdrettsåret - mest lest i 2022

Kyst.no vil gjerne takke trofaste lesere med en oppsummering av de sakene som har engasjert mest i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Lesertallene våre har pekt oppover i flere år, og vi setter utrolig stor pris på alle som er inne på Kyst.no flere ganger daglig for å lese våre saker om havbruksnæringen.

Nedenfor følger en liste over de fem sakene som ble mest lest hos oss i 2022.

1. Trafikklysrettssaken live

Kyst.no sendte som eneste media hele rettssaken mellom de 25 oppdrettsbedriftene i PO4 og staten live på Kyst.no. Det skapte stort engasjement, og er den aller mest leste saken i løpet av året.

Hele ankebehandlingen av Trafikklysrettssaken i Gulating lagmannsrett kan du fortsatt se i opptak på Kyst.no her.

2. Har hevet MTB-kjøp for over en milliard kroner

Det er ingen tvil om at saker som har omhandlet regjeringen sitt forslag om grunnrenteskatt har skapt engasjement. Etter at forslaget ble lagt frem av regjeringen, sa oppdretterne tydelig fra ved å heve MTB-kjøp for godt over en milliard kroner.

Saken kan du lese i sin helhet her (sist oppdatert 5. oktober)

3. Vil selge livsverket: - Jeg er oppfinner, og ikke god på administrasjon

Den tredje mest leste saken det siste året handler om oppfinner Henry Helgheim som mente han ikke var mannen til å ta LiceTube-prosjektet sitt til det neste steget. Han ønsket å få solgt livsverket.

Saken kan du lese her.

4. Kan ha utviklet en effektiv lakselusvaksine

Tidligere forskningsdirektør på Havforskningsinstituttet og Nofima, og professor II ved NMBU, Erik Slinde mener han har funnet en vaksinekandidat som kan virke mot lus på laks.

Vaksinen ble testet i kar i Matre. Ett kar med 40 vaksinerte laks og et annet med 40 uvaksinerte som kontroll. Ca. 80 kopepoditter av lus ble tilsatt i hvert kar, og av dette var de ca. 20 som festet seg.

Les saken i sin helhet her.

5. Ny regionsjef i ScaleAQ

I løpet av året har vi hatt mange saker om folk i havbruksnæringen som har skiftet jobb. Mennesker engasjerer, og en av de som ble aller mest lest i 2022 handlet om Kvinnheringen Njål Tvedt som ble ny regionssjef ScaleAQ i region sør.

Hele saken kan du lese her.