Namsos ved anlegg. Foto: NTS.

NTS mer enn doblet driftsinntektene første kvartal

Oppdrettsvirksomheten fortsetter å løfte NTS-resultater. Konsernet melder at deres samlede driftsinntekter for første kvartal i år ble 294,2 milloner kroner, mot 121,8 millioner samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Driftsresultatet ga en EBITDA på 97,3 millioner kroner før biomassejustering, mot 38,4 millioner i samme periode 2017.

Konsernets driftsresultat i kvartalet ble 92,1 millioner mot kr 19,7 millioner for samme periode i fjor, mens resultat før skatt for 2018 endte på 76,7 millioner kroner mot 14,3 millioner første kvartal 2017.

MNH øker inntektene 

Den solide økningen i resultatet er det oppdrettsvirksomheten som har bidratt til.

- Økningen i årets regnskapstall skyldes i stor grad at ikke Midt-Norsk Havbruk AS (MNH) var en del av konsernet i sammenligningsperioden.

I årsrapporten til NTS skriver de at MNH i første kvartal slaktet 2 603 tonn sløyd laks. Gjennomsnittlig EBIT per kilo var på 19,49 per kilo i perioden.

MNHs heleide datterselskapet Osan Settefisk AS er også i gang med bygging av nytt settefiskanlegg på Osan i Nærøy. Det nye settefiskanlegget vil ha produksjonsvolum på 6,5 millioner smolt.

Pluss i brønnbåt, minus i servicebåt

Virksomhetsområdet brønnbåt oppnådde en omsetning på noenlunde samme nivå som året før.  Det endte på 100,3 millioner i kvartalet, mot 96 millioner i 2017. Resultat før skatt gikk ned og endte på 13,2 millioner kroner mor 15,5 millioner samme periode i fjor.

- Av virksomhetsområdets ti fartøyer er ni beskjeftiget på faste kontrakter ved utgangen av kvartalet.

I virksomhetsområdet servicebåt oppnådde konsernet en omsetning på 22,9 millioner kroner i kvartalet, mot 21 millioner året før. Virksomhetsområdets resultat før skatt ble på -3,6 millioner kroner mot -3,7 millioner i fjor.

KB Dykk AS opererte per utgangen av første kvartal en flåte på ni servicefartøyer som i hovedsak opererer i Midt- og Nord-Norge.

Det påpekes også at det i april 2018 ble undertegnet en intensjonsavtale om fusjon mellom AQS AS og KB Dykk AS. NTS ASA har en eierandel på 50,1 % i KB Dykk, og etter fusjonen vil NTS ASA eie omlag 23 % i AQS Holding AS. Les mer om dette her.

Fiskeldi Austfjarda og Sjøtransport Rotsund på plass

I løpet av kvartalet er oppkjøp av oppdrettsselskapet Fiskeldi Austfjarda HF på Island gjennomført.

Les også:NTS med store opptrappingsplaner på Island​

Oppkjøp av sjøtransportfirmaet Sjøtransport Rotsund AS er også gjennomført.

- NTS Shipping, som er heleid datterselskap av NTS ASA, har inngått avtale om kjøp av 100 % av aksjene i Sjøtransport Rotsund AS. Sjøtransport Rotsund eier fartøyene «Rubin» og «Safir» som har fraktavtaler med fiskefôr produsenten Ewos AS, skriver selskapet.