- Høringsutkastet og høringsrunden blir viktig. Da først får vi se detaljene i det man har tenkt og det er da viktig at næringen spiller inn de erfaringer og læringspunkter som man har fått i forbindelse med de tidligere ordningen, sier Mons Alfred Paulsen som er advokat i Thommessen  AS.
- Høringsutkastet og høringsrunden blir viktig. Da først får vi se detaljene i det man har tenkt og det er da viktig at næringen spiller inn de erfaringer og læringspunkter som man har fått i forbindelse med de tidligere ordningen, sier Mons Alfred Paulsen som er advokat i Thommessen AS.

- Ingen grunn til å tro at denne ordningen blir annerledes

- Den nye ordningen som er varslet bygger på de samme grunnprinsippene som tidligere ordninger med feks grønne tillatelser og utviklingstillatelser. Advokat og partner i Thommessen AS, Mons Alfred Paulsen mmener høringsrunden blir viktig.

Publisert

Han sier i en kommentar til Kyst.no at mange av de samme problemstillingene som man har sett vil også oppstå i forbindelse med kvalifiseringen til denne ordningen, enten det blir en akusjonsrunde blandt de «prekvalifiserte» eller en tildeling basert på hva som er den «beste» løsningen.

- Dette betyr nødvendigvis også lang saksbehandlingstid, mange klager og en dynamisk utvikling i regelverksforståelsen og - praktiseringen etterhvert som spørsmål dukker opp og må avklares, sier Paulsen. 

- Det er ingen grunn til å tro at denne ordningen vil bli annerledes. På den andre siden er det ikke så mange alternativer når man ønsker å tildele kapasitet ut i fra et ønsket målbilde, sier han videre. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP