Geir Myklebust, CEO/CFO i selskapet, Per Ivar Lund, VP Business Development, og Terje Andreassen, adm. dir. i Moen Marin. Foto: ScaleAQ.
Geir Myklebust, CEO/CFO i selskapet, Per Ivar Lund, VP Business Development, og Terje Andreassen, adm. dir. i Moen Marin. Foto: ScaleAQ.

Moen Marin AS blir en del av ScaleAQ

ScaleAQ har hatt en voldsom utvikling i år, nå blir også Moen Marin en del av selskapet. 

Publisert

Steinsvik, Aqualine og Aqua Optima kunngjorde i august at de slår seg sammen og danner ScaleAQ.

Samme måned ble Tasmanske PanLogica en del av selskapet, nå blir også Moen Marin AS med på laget.

- Vi er svært glade for å kunne fortelle at Moen Marin AS nå også blir en del av selskapet. Vi ønsker å tilby en komplett portefølje av produkter og tjenester til havbrukere over hele verden og da er fartøy et viktig element. Moen Marin AS har i en årrekke bevist at de leverer fartøy som markedet etterspør og er også langt fremme når det kommer til elektriske og hybride løsninger, sier Per Ivar Lund, VP Business Development i ScaleAQ i en pressemelding.  

Vil nå større marked

ScaleAQ er allerede til stede i elleve land med egne kontorer ifølge selskapet.

- Med å bruke styrken i den brede distribusjonen vil kunder i alle markeder få en effektiv tilgang til produktene fra Moen Marin AS. Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for oppdretterne, sier Lund.

Han er stolt over at selskapet nå kan tilby kvalitetsbåter til oppdrettere og den tilhørende serviceindustrien.

Gleder seg til å komme i gang

Administrerende direktør i Moen Marin Terje Andreassen sier at selskapet ønsker å være med på det ScaleAQ har begynt å bygge

- Flåter og båter har mange likhetstrekk, og vi tror at vi felles kan tilby enda bedre produkter og ett mer komplett tjenestespekter. Den lokale tilstedeværelsen, maritime forståelsen og ett seriøst forhold til innovasjon gjør at vi gleder oss til å jobbe på lag med resten av selskapet.  

Godt samarbeid 

Den øvrige virksomheten i Moen Marin Group, bestående av Moen Marin Service AS og Moen Ship Management AS omfattes ikke av transaksjonen, men det legges opp til et tett og godt samarbeid etter gjennomføring, kommer det fram i en pressemelding.

- Det er tidligere kjent at våre eiere har vurdert salg av Moen Marin AS, forteller Are Brekk, konsernsjef i Moen Marin.

Avtalen med ScaleAQ tillater fokus på vekst internasjonalt gjennom ett enda bredere produktspekter. Markedet har behov for solide og innovative partnere som kan hjelpe dem å vokse og vi ser frem til fortsettelsen.