Pål Tangvik var ferskvannsleder for region nord i Mowi, og har tidligere jobbet for Scottish Sea Farms. Han døde i forrige uke av et hjerteinfarkt. Foto: SSF
Pål Tangvik var ferskvannsleder for region nord i Mowi, og har tidligere jobbet for Scottish Sea Farms. Han døde i forrige uke av et hjerteinfarkt. Foto: SSF

Pål Tangvik har gått bort

Pål Tangvik (58) blir minnet av tidligere kollegaer etter at han i forrige uke døde av et hjerteinfarkt.

Publisert

58-åringen returnerte til Norge i fjor da han ble ansatt som ny ferskvannsleder for region nord i Mowi. Han kom da fra jobben som settefiskleder i Scottish Sea Farms i Skottland.

I en melding sendt til de ansatte sier Scottish Sea Farms sin administrerende direktør Jim Gallagher at det er med den største sorg og vantro at han skriver for å fortelle at deres venn og kollega døde tirsdag 28 desember, etter å ha fått et plutselig hjerteinfarkt. 

- Som mange av dere vet, viet Pål nesten syv år til Scottish Sea Farms. Over disse årene ble den stille mannen med glimt i øyet langt mer enn en respektert kollega for mange av oss. Han ble en god og lojal venn, skriver den administrerende direktøren.

I et intervju med Kyst.no i januar 2021 fortalte Tangvik til Kyst.no at etter å ha vært med på en utfordrende og spennende utvikling hos SSF,  var det på tide å igjen sette kursen mot Norge. Da Mowi annonserte ledig stilling som ferskvannsleder i Nord-Norge, ville han prøve lykken der.

- Å jobbe for verdens største lakseoppdretter synes jeg er både spennende og utfordrende. Det jeg har sett så langt lover godt, med masse flinke og kunnskapsrike kollegaer, fortalte han i intervjuet.

Mowi har uttalt at Tangvik kommer til å bli husket som en veldig god kollega. 

Tangvik startet i havbruksnæringen tilbake i 1989, da som røkter og etter hvert driftsleder på sjø. Han har fagbrev i akvakultur, samt lederutdanning gjennom hovedprogrammet til NNL og ellers har han mange år med yrkeserfaring fra havbruk.