Olaf Skjærvik er ansatt som regiondirektør for den nye Mowi Midt. Foto: Mowi
Olaf Skjærvik er ansatt som regiondirektør for den nye Mowi Midt. Foto: Mowi

Mowi Norge etablerer fire regioner

Mowi deler selskapets klart største havbruksenhet, Region Midt, i to nye regioner: Midt og Vest. Olaf Skjærvik er ansatt som regiondirektør for den nye Mowi Midt, som omfatter aktiviteten i produksjonsområde 6. Asgeir Hasund skal lede Mowi Vest, som består av produksjonsområde 4 og 5.

Publisert

Konserndirektør for oppdrett i Norge, Øyvind Oaland, sier at bakgrunnen for den administrative endringen er å styrke fokus og lederskapsressurser på drift:

- Ved å dele Region Midt i to ny regioner i mer håndterlig størrelse, vil vi kunne være mer hands-on, særlig i de områdene med biologiske utfordringer. Denne omorganiseringen gjør det mulig for oss å  bedre driften fremover i dette viktige området for Mowi, både når det gjelder produktivitet og kostnader, sier Oaland.

Olaf Skjærvik (44) kommer fra stillingen som regionleder i SalMar. Han har de siste 8 årene hatt ansvar for selskapets anlegg i Fosen og Namdalen. Skjærvik er utdannet sivilagronom fra NMBU på Ås, og har også erfaring fra blant annet MSD Animal Health og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter AS (VESO). 

Skjærvik er nå i gang med å bli kjent med kollegaer og vil i tiden fremover sette organisasjonen sin. Han ser frem til å begynne i Mowi:

- Jeg har alltid hatt stor interesse for matproduksjon, og jeg synes det er veldig motiverende å jobbe i et selskap som produserer sunn og bærekraftig mat til hele verden. Jobben i Mowi blir en spennende utfordring, og jeg ser nå frem til å møte nye kollegaer. Jeg drives av å se positiv utvikling hos de jeg jobber med, og jeg blir stolt når vi sammen leverer gode resultater, sier en engasjert Skjærvik. 

Øyvind Oaland er svært fornøyd med rekrutteringen av Olaf Skjærvik:

- Jeg er veldig glad for å kunne ønske Olaf velkommen i Mowi. Han har en bakgrunn som passer oss utmerket, og han har levert gode resultater i sine tidligere jobber. Jeg er overbevist om at Olaf kommer til å lede den nye regionen på en god måte i årene fremover og bringe ny kunnskap og nye perspektiver inn i organisasjonen vår, sier Oaland.

Asgeir Hasund, som nå vil lede Mowi Vest, har tidligere vært regionsdirektør for det samme geografiske området, og har siden 2018 vært regionsdirektør i Mowi Midt – enheten som nå deles i to.