Salgsdirektør Bernt Martinsen i Pharmaq. Foto: Daniella Balin, Salmon Expert.

Regner med å ta markedsandeler fra MSD

Pharmaqs PD-vaksine ble tilgjengelig samme dag som de seiret i patentstriden mot MSD. Allerede har to oppdrettselskap tatt den i bruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Salgsdirektør Bernt Martinsen mener det er vanskelig å estimere hvor mye vaksiner de vil selge.

-​​ Vi regner med å ta en del av markedet fra MSD, men hvor mye er ikke mulig å si noe om på det nåværende tidspunktet, sier han til kyst.no.

Les også: Nå kan Pharmaq snart rulle ut sin PD-vaksine

Vaksineselskapet har allerede fått mange henvendelser om produktet og produktegenskaper og Martinsen tror etterspørselen vil øke fremover.

Selskapet har allerede den nye PD-vaksinen tilgjengelig på markedet og gir nå MSD konkurranse. Her ser du et bilde av dobbeltinjeksjon. Foto: Pharmaq

- Vaksinasjonssesongen starter ikke for fullt før i juni så vi regner med at pågangen øker fram mot juni.

For å illustrere forskjellen refererer Martinsen til dommen i Lagmannsretten som sier; "Lagmannsretten er uansett, etter en samlet vurdering av foreliggende forskningsdata og øvrige bevismateriale, overbevist om at Pharmaqs vaksine er systematisk, konsistent og betydelig mer effektiv mot SAV-3-smitte enn Intervets vaksine."

Dette er forøvrig motsatt konklusjon enn det Oslo tingrett kom frem til i 2015 da de sa "det ut fra foreliggende bevisførsel ikke sannsynliggjort at Pharmaqs og Intervets vaksiner ikke er profylaktisk ekvivalente."

Vaksinen ble tilgjengelig denne uken, og har allerede før påske blitt tatt i bruk av Fister Smolt og Grieg Seafood Rogaland.

Hvor stort antall smolt som kommer til å bli vaksinert sier Martinsen enda er uvisst. Han påpeker likevel at PD-markedet er estimert til cirka 110 millioner doser.

Andre relaterte saker: