Danwald Lønningen er ny daglig leder i Nagelld og ser frem til å gå løs på nye oppgaver. Her ser man en av 3D-illustrasjonene til selskapet. Foto: Nagelld

Ny daglig leder i Nagelld

3D/VR/visualiseringsbedriften Nagelld girer opp for fremtiden. Nå ansetter de ny daglig leder i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Med sin lange erfaring fra et av verdens største reisebyråer (ATPI Marine & Energy) spesielt rettet mot shipping/maritim/offshore er Danwald Lønningen et kjent fjes for mange i næringen. Danwald tiltrer stillingen 1. august.

Løsningene som Nagelld leverer har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og er også forsøkt av norges statsminister Erna Solberg under Nor-Shipping i juni – der hun var om bord i et Odfjell-skip i VR. Til dannet begeistring.

Les også: Tilbake til fremtiden

Kundene i fokus

Lønningen forteller til Kyst.no at han ser frem til å ta fått på de nye oppgavene i selskapet.

Danwald Lønningen starter i den nye stillingen sin 1. august. Foto: Privat

- Det blir veldig kjekt og utfordrende. Det er mye spennende som kan gjøres og å se frem til, innen de spennende næringene Nagelld opererer i. Det blir viktig å spille på lag med kundene våre, og vi ser på oss selv vel så mye som partnere, som skal oppnå noe sammen, enn det tradisjonelle kunde/leverandør forholdet.

41-åringen sier det er mye å sette seg inn i før han overtar roret, men mye av oppgavene kan relateres til tidligere jobber han har hatt.

- Det handler rett og slett om å få frem hva vi kan gjøre som selskap og synliggjøre kundene våre og hjelpe dem. Det er nok litt universelt dette med å ha kundene i hovedfokus.

Skynde seg langsomt

Planene til Lønningen og selskapet er nå å skynde seg langsomt, som han selv kaller det.

- Vi skal ta godt vare på de kundene vi har, og lære enda mer om de, for at vi skal kunne ta en aktiv og god rådgiverrolle.

Lønningen er født og oppvokst i Bergen. Han forteller avslutningsvis at han tror det er en styrke at det nå kommer inn noen i Nagelld utenfra, som kan se på den samlede kompetansen i selskapet.

Les også: Fikk vise frem muligheter innen havbruk i Barcelona

Tilby flere løsninger

Ansettelsen er et viktig steg for selskapet i deres mål og om å bli stadig mer «på» og for å møte etterspørselen fra stadig flere – og større – kunder. Og ikke minst for å kunne tilby stadig flere spennende teknologiske løsninger, basert på solid visualiseringshåndverk i bunn.

Helge Bjordal, avtroppende daglig leder i Nagelld, ser frem til å kunne dedikere tiden sin til salg- og kunderettet arbeid. Foto: Ole Andreas Drønen

- Vi er gode på bransjene våre, også mht kunnskap og nettverk – og jeg ser frem til å kunne dedikere tiden min 100 % til salg- og kunderettet arbeid fremover, uttaler Helge Bjordal – gründer og avtroppende daglig leder i Nagelld.

Når ut internasjonalt

Selskapet har en betydelig kundeliste, spesielt innenfor hjertebarnet «de blå næringene», havbruk/shipping/energi/fiskeri - og samarbeider også med Mekatronikk, Maritime Bergen, Rainfall, Alf Gundersen og hardwareleverandøren HP om Bergen HoloDeck - et showroom for industriell, kommersiell VR, AR, Mixed reality og interaktiv 3D.

- Danwald gir oss nye strenger å spille på gjennom sin erfaring som internasjonal key account manager i et av verdens største reisebyråer. Vi får stadig flere henvendelser fra internasjonale selskaper, og vi kan nå i enda større grad møte dem på deres egen banehalvdel, sier Jan-Olav Strand – Styreleder i Nagelld.