Fisk på vei ut fra foredlingsbedriften Nils Williksen AS. Selskapet skal nå få nytt slakteri og bli betydelig modernisert. Foto: Nils Williksen AS.

Slår på stortrommen - investerer over 350 millioner

Foredlingsbedriften Nils Wiliksen AS investerer i overkant av 350 millioner kroner til nytt slakteri og administrasjonsbygg. Selskapet er eid av de tre oppdretterne Midt Norsk Havbruk, Salmonor og Bjørøya.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Foredlingsbedriften planlegger utbygginger for 350-400 millioner kroner på Flerengstranda i Nord-Trøndelag.

Det var Namdalsavisen som først omtalte saken

Administrende direktør og daglig leder Nils M. Williksen. Foto: pressefoto. 

Til Kyst.no sier produksjonssjef Ståle Ramstad at de planlegger en kapasitetsutvidelse og modernisering av slakteriet og samtidig legge til rette for videre utvidelse av bl.a. videreforedling.

- Størrelsen på investeringen avhenger nok litt av hvilke løsninger vi velger å gå for, men vi snakker fort i overkant av 350 mill. kroner. Vi har jobbet i nærmere to år med planlegging og utredning rundt videreutvikling av slakteriet på Flerengstranda, sier Ramstad til kyst.no

- Målet er å modernisere og effektivisere for å øke fleksibiliteten, samtidig som vi også har hatt perioder med kapasitetsutfordringer på eksisterende slakteri og derfor har behov for å øke kapasiteten, legger han til.

Planene som foreligger nå omhandler nytt slakteri og evt. administrasjonsbygg i tilknytning til eksisterende bygningsmasse. Men Ramstad poengterer at det også legges til rette for ytterligere utvidelser i fremtiden.

Selskapet har forhåpninger om at dette skal være en realitet om tre til fire år.