Mellom 15 - 20.000 besøkende er ventet til årets Nor-Fishing
Mellom 15 - 20.000 besøkende er ventet til årets Nor-Fishing

Nærmer seg Nor-Fishing

Det er mindre enn to uker igjen til årets Nor-Fishing åpner i Trondheim. - Vi har kontroll, sier Kari Steinsbø til Skipsrevyen.

Publisert

Det er ventet mellom 15 og 20.000 besøkende de fire dagene messen foregår, og mange står fremdeles på venteliste for å kunne ha stand.

- Ventelisten ble opprettet allerede før jul i fjor, forteller Steinsbø. 

Litt av årsaken til den lange ventelisten er at kapasiteten er noe begrenset i år, på grunn av ombygging av messeområdet.

- Dette sier jo også noe om hva slags standing Nor-Fishing har i næringen. Vi ser jo at det kommer fra andre næringer som ønsker å delta, sier Steinsbø.

Prosjektleder Kari Steinsbø gleder seg til å ta i mot deltakerne på Nor-Fishing Foto: Nor-Fishing
Prosjektleder Kari Steinsbø gleder seg til å ta i mot deltakerne på Nor-Fishing Foto: Nor-Fishing

- Viktig å møtes

Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen, og er i dag en av verdens ledende messer for fiskeri-teknologi. De siste årene har messen samlet rundt 15.000 besøkende fra opptil 50 nasjoner. Her presenteres alle nyheter av betydning for næringen.

- Det viser seg at folk fremdeles er opptatt av å møte hverandre. Det er denne møteplassen mange snakker om. “Vi må være der”, sier man. Så det er ikke på noen måte blitt avleggs å møtes face to face, sier Steinsbø.

Om to år er det 60-års jubileum for messen. Men, planene for jubileet er ikke lagt enda.

- Vi er litt i 2018-boblen enda. Men det er klart det blir markering om to år. Det er jo en bragd at vi har klart å holde på så lenge, og blitt den lengstlevende messen i vårt segment, mener Steinsbø.

Nytt forskningstorg

Nytt av året er at åtte forsknings- og innovasjonsmiljøer vil være samlet rundt et felles forskningstorg i Hall T. I løpet av messedagene vil det arrangeres felles miniseminarer for å belyse aktuelle temaer med forskningsbasert kunnskap.

Forskningstorget er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og skal åpnes av fiskeriminister Per Sandberg.

- Dette er kjempeviktig for oss. Her har vi samlet alle som driver innen dette feltet. Dermed kan de koordinere seg i mellom seminarene som de skal ha blant annet, avslutter Steinsbø.

Årets messe åpner tirsdag 21.august av Kronprins Haakon Magnus.

Skipsrevyen vil som alltid være sterkt tilstede under messen, og du kan besøke oss på stand F-501. På standen finner du også Kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett.