Stim Aqua Cluster melder at i går gikk det i ett i teltet, og køen for å få smake Gladmat-retten deres ble til slutt så lang at den gikk langs hele teltet og over gaten. Det det blir nye sjanser til å spise bolinhos både torsdag, fredag og lørdag på festivalen.

Oppdrettstorsk fikk terningkast 6 på Gladmat-festivalen

For andre året på rad høstet Stiim Aqua Cluster og kokk Kjartan Skjelde terningkast 6 fra Stavanger Aftenblad for gladmatretten i Havbruksteltet.

Publisert Sist oppdatert

Lokalavisens anmeldere besøker de rundt 100 standene som serverer «gladmatretter» og gir terningkast for maten. I fjor fikk Kjartan Skjeldes fiskesuppe terningkast 6 – i år ble det topp score med «bolinhos de bacalhau» laget av oppdrettstorsk fra Norcod. Anmelderen i Aftenbladet skrev til og med at Kjartans bolinhos var «en perfekt Gladmat-rett».

Gladmatfestivalen åpnet 26. juni, og allerede etter en knapp time var det kø utenfor Havbruksteltet. Ut over dagen spredte ryktet seg om «sekserretten», og sultne siddiser og tilreisende strømmet til. Sol, varme og skikkelig sommerstemning gjorde nok også sitt til at mange tok seg tid til å sette seg ned ved det fargerike fiskebordet utenfor teltet.

Synliggjøre sunn fiskemat

Havbruksteltet er kommet i stand som et godt samarbeid mellom Stiim Aqua Cluster, Godfisk.no, Grieg Seafood, Norcod, Lerøy, Sterling White Halibut, Stolt Sea Farm, Eidesvik Laks og Skretting. 

- Målet med storsatsingen fra havbruksklyngen og samarbeidspartnerne er å synliggjøre god og sunn fiskemat og få folk til å spise mer fisk. Å gi publikum økt kunnskap om akvakulturnæringen og vise frem maten som produseres er viktig for oss, sier klyngeleder Trine Danielsen i en pressemelding.

På stand første Gladmat-dag stod både kjøkkensjef Kjartan Skjelde og hans dyktige hjelper Jan-Inge Hauge, en gjeng flinke ungdommer som stod for steking og anretning av maten, samt ansatte i Stiim Aqua Cluster og Blue Planet AS. Den samme gjengen blir å møte på stand hver dag frem til festivalen slutter lørdag kveld.

I tillegg til salg av tusenvis av gladmat-retter, er det eksklusiv sjømatrestaurant med plass til 30 personer i teltet hver kveld. Menyen er det Kjartan Skjelde som står for, og den inneholder både kveite, laks, piggvar, krabbe og sjøkreps.

- Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av glade festivaldeltakerne i Havbruksteltet i dagene som kommer, sier Trine Danielsen smilende.

På Gladmat viser Stiim Aqua Cluster frem god sjømat og produkter fra akvakulturnæringen i Norge.
Klyngen håper og tror at plakater, et fiskebord med informasjon om næringsinnholdet i fisk, det at vi prater med besøkende – og ikke minst den deilige maten, gjør at folk blir nysgjerrige på næringen og har lyst til å spise mer fisk og sjømat.