Christian Riber, daglig leder i Norcod forteller at selskapet trekker seg ut av Torskenettverket og heller konsentrerer seg om å arbeide videre med torsk i Sjømat Norge.

Melder seg ut av torskenettverket

Norcod melder seg ut av Torskenettverket, og daglig leder Christian Riber begrunner valget med at enkelte selskapers interesser er mer hemmende enn fremmende i nettverket.

Publisert Sist oppdatert

Torskenettverket er en medlemsorganisasjon som består av 50 medlemmer med interesse innenfor torskeoppdrett. Nettverket ble etablert i 2019 etter et forarbeid av Nofima og Cod Cluster.

Nettverket har som målsetting å utvikle nasjonale bærekraftige standarder for drift av en torskeoppdrettsnæring.

Norcod har lenge vært en del av nettverket, men Christian Riber, daglig leder i Norcod kan fortelle til Kyst.no at de nå trekker seg ut av organisasjonen.

- Det er viktig at vi som ny næring står sammen og jobber sammen mot det beste for hele næringen, men fra vårt ståsted har Torskenettverket utviklet seg mer mot enkeltpersoners og enkeltbedrifters interesser og for Norcod er det mer hemmende enn fremmende, slik et nettverk ikke bør være. Derfor velger vi å melde oss ut av torskenettet, forteller han.

Les også: Møtte Skjæran om torskeoppdrett

Har troen på Sjømat Norge

Riber påpeker at de har valgt å engasjere seg ytterligere i Sjømat Norge, som de har vært medlem av nesten siden de startet Norcod.

- Det har vært mye fokus på oppdrettstorsk i Sjømat Norge, både på markedssiden, men også med dialog med myndigheter og utvikling av næringen, og derfor mener vi dette er det beste forumet for Norcod å være en del av og kan bidra i, sier den daglige lederen.