Ifølge Nordea hadde SalMar et kostnadsnivå på 37-38 kroner per kilo i førstekvartal, som de anslår at ligger 5 kroner under dagens bransjesnitt i Norge. Originalfoto: SalMar

Øker EBIT-estimatene for SalMar med flere titalls prosent

Ifølge en morgenrapport fra Nordea er SalMar godt posisjonert for å møte lavere spotpriser på grunn av negative COVID-19 effekter. Dermed øker de kraftig forventningene til fremtidige driftsresultat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I sin førstekvartalsrapport presenterte de både lave kostnader og oppnådd høye priser.

- Selskapet hadde en netto kontantstrøm fra driften på nær 1,3 milliarder kroner i Q1 og kuttet også dividendeutbetalingen for 2019 for å ivareta en sunn kontantstrøm og balanse. Driftsmessig har selskapet høy prosesseringskapasitet og dermed høy fleksibilitet i produksjonen, skriver Nordea.

Denne prosesseringskapasiteten har ifølge finansinstitusjonen vært fordelaktig for SalMar under den siste tiden for å foredle den hele fisken som vanligvis går til restaurantsegmentet til fileter og frossenporsjoner som nå selges i detaljhandelen.

- På toppen av dette etablerte Q1-rapporten et kostnadsnivå på 37-38 kroner per kilo, som vi anslår at ligger 5 kroner under dagens bransjesnitt i Norge, skriver Nordea.

De øker dermed EBIT estimatene for 2021 og 2022 med 32 % på grunn av lavere kostnadsestimater.

- Ettersom aksjekursen de siste ukene har kommet tilbake fra de lave nivåene vi har sett den siste tiden, anser vi fortsatt selskapet som fullpriset. Basert på dette opprettholder vi vår hold-anbefaling med en DCFbasert virkelig verdi på 477 kroner per aksje, skriver de.