Bernt Ola Nilsen begynner i stillingen som finansdirektør i Nordlaks på nyåret. Foto: Deadline/Nordlaks.
Bernt Ola Nilsen begynner i stillingen som finansdirektør i Nordlaks på nyåret. Foto: Deadline/Nordlaks.

Nordlaks har ansatt ny finansdirektør - Fra bank til laks

Hadselværingen Bernt Ola Nilsen går fra bank til laks og er ny finansdirektør i oppdrettsselskapet Nordlaks. 

Publisert

Nordlaks har ansatt Bernt Ola Nilsen (39) i stillingen som finansdirektør. Bernt Ola jobber i dag i Sparebank 1 Nord-Norge, hvor han siden 2020 har vært banksjef for bedriftsmarkedet i region Lofoten og Vesterålen. Bernt Ola starter i Nordlaks på nyåret, melder selskapet i en pressemelding. 

Bernt Ola er oppvokst på Sandnes i Hadsel og bor i dag på Børøya sammen med sin familie, ikke langt unna Nordlaks sin fabrikk og hovedkontor.

- Som Hadselværing og banksjef kjenner jeg godt til Nordlaks, og jeg vet om noen av planene for nye steg fremover både på sjø og land. Etter femten fantastiske år i bank- og finansbransjen så føles det riktig med et sceneskifte. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med menneskene i Nordlaks, til å bli kjent med sjømatnæringen fra innsiden og ikke minst til å få være med og forme fremtiden til et svært spennende og fremoverlent selskap, sier Nilsen.

Bernt Ola har en bachelorgrad i personalledelse og kompetanseutvikling, og en mastergrad i bedriftsøkonomi, begge ved Handelshøgskolen i Bodø.

- Sjømatnæringen er en av de absolutte hjørnesteinene i vår region. For meg var dette en spennende stilling i en bransje og et selskap som betyr mye både for lokalsamfunn og næringslivet rundt oss. Det trigger meg både personlig og faglig. Nå skal jeg først ha fokus på en god overlevering av mine oppgaver i banken, før jeg skal bruke den første tiden inn i det nye året på å bli kjent med en for meg ny bransje, et nytt selskap og ikke minst nye kolleger, avslutter Nilsen.

Den nye finansdirektøren får ansvaret for finansieringen av konsernets selskaper og aktiviteter, i tillegg til personal- og økonomiavdelingene i selskapet.

- Jeg er veldig glad for at Ola Bernt har takket ja til Nordlaks og for at vi med det får en ny erfaren og trygg leder inn i rollen som finansdirektør. Det Bernt Ola tar med seg til Nordlaks, både hans personlige egenskaper, som leder og fra mange år i bank- og finansnæringen gjør at han kan tilføre oss mye nytt og bidra til at vi tar nye steg. Nå ser vi frem til å ønske vår nye kollega velkommen og gi han en god start i det vi kan love er en veldig spennende bransje, sier konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks.

Bernt Ola Nilsen går inn i konsernledelsen i Nordlaks og vil rapportere til konsernsjef Eirik Welde.

Bernt Ola Nilsen begynner i stillingen som finansdirektør i Nordlaks på nyåret. Klikk på bildet for full størrelse. Foto: Deadline/Nordlaks.
Bernt Ola Nilsen begynner i stillingen som finansdirektør i Nordlaks på nyåret. Klikk på bildet for full størrelse. Foto: Deadline/Nordlaks.