Aino Olaisen sier i pressemeldingen at Ocean of Opportunities er et viktig og nødvendig program for å løfte frem morgendagens havbruksteknologi.

Nå kan en søke på Ocean of opportunities

Gründere og vekstbedrifter innen havbruksnæringen kan nå søke det nasjonale vekstprogrammet Ocean of Opportunities i regi av Stiim Aqua Cluster.

Publisert

Programmet er spisset mot gründer- og scale up bedrifter innen havbruksnæringen. Det skal være en bidragsyter og døråpner overfor potensielle kunder, investorer og store industriaktører i næringen.

Søknadsfristen for bedrifter som ønsker å delta på programmet er 13. januar.

Stiim Aqua Cluster har i år fått med ti dedikerte og erfarne mentorer som vil følge bedriftene tett. Mentorene representerer den fremste ekspertisen innen norsk havbruksnæring og har bakgrunn innen både gründervirksomhet, teknologiutvikling, fôr, oppdrett og finans. Hver deltakerbedrift kobles med en mentor som følger dem opp med råd og veiledning og deler av egne erfaringer.

De ti mentorene i programmet er:

Viggo Halseth – tidligere CIO Nutreco og CEO Skretting Norge

Aino Olaisen – styremedlem og eier av Nova Sea og Lovundfjellet Holding • Knut Molaug – tidligere leder av AKVA Group. Grunnlegger av AquaRobotics • Erlend Sødal – tidl. adm.dir i Skretting Cluster Norway & Australia, tidligere COO AKVA Group

Bjørn Myrseth – havbruksgründer og innehaver av Vitamar AS

Geir Magne Knudsen – utviklingssjef i Bremnes Seashore

Atle Eide – styreleder i en rekke havbruksselskap, tidligere konsernsjef i Mowi og Pan Fish
Magnus Devold – gründer av PatoGen, forretningsutvikler, konsulent og investor

Vibecke Bondø – styreleder i NTS ASA, tidligere adm.dir i SalmoNor

Erik Tveteraas – investeringsdirektør i NuFrontiers

Vekstprogrammet går over et halvt år med oppstart i februar 2023 og består av både fysiske og digitale samlinger. 22 august avsluttes programmet med en lukket investorpresentasjon under Aqua Nor i Trondheim der bedriftene får møte de tyngste investormiljøene som investerer i havbruksnæringen nasjonalt og internasjonalt. Sparebanken Vest er med som hovedpartner i vekstprogrammet, og i tillegg er Nutreco, AKVA Group, DSD, Bremnes Seashore, Cargill, Thommessen, Cermaq og Grieg Seafood programpartnere.

- Ocean of Opportunities er et viktig og nødvendig program for å løfte frem morgendagens havbruksteknologi – vi trenger gode og bærekraftige løsninger i fremtiden, sier Aino Olaisen.

Selskapene skal ha en bevist produkt/tjeneste og har behov for nettverk og kapital for vekst. Primært må bedriften stille med to personer i programmet, og deltakelse er obligatorisk.

Inntil 15 selskaper inviteres til digital pitching/presentasjon i slutten av januar. Deretter blir inntil seks selskaper tilbudt plass.

Programmet er gratis for deltakerne, men de dekker selv reise i forbindelse med de fysiske samlingene.

Tarald Kleppa Øvrebø i Stiim Aqua Cluster er prosjektleder for Ocean of Opportunities 2023.