- Jeg er overbevist om at Summa er den rette strategiske og langsiktige partneren for oss.

Summa Equity investerer i STIM

Summa Equity kunngjør i dag sin investering i fiskehelseselskapet STIM AS, i partnerskap med grunnleggeren Jim-Roger Nordly.

Publisert

Det kommer frem i en pressemelding.

- Akvakultur er en av nøkkelkomponentene i det bærekraftige matsystemet i fremtiden på grunn av dens lave karbonavtrykk, skalerbarhet og høye fôreffektivitet. Men som en ung industri står den overfor utfordringer knyttet til fiskevelferd og dødelighet,  sier Martin Gjølme, partner i Summa.

Å løse disse utfordringene gjennom sykdomsforebygging, solide produksjonsprotokoller, genetikk og ernæring vil være nøkkelen til å låse opp industrien sitt fulle potensial, mener Gjølme. 

- Den rette partneren

I over tre tiår har STIM vært en leverandør av fiskehelseprodukter og -tjenester for akvakulturindustrien. Selskapets bruttoinntekt var på over 150 millioner euro i 2023. Partnerskapet med Summa er motivert av STIM og grunnlegger Jim-Roger Nordlys ønske om å etablere nye vekstområder, intensivere produktutviklingen og utvide tjenestetilbudet innen akvakultur globalt. 

Partner i Summa, Martin Gjølme sier de har fulgt med på STIMS utvikling siden Summas oppstart.

- Jeg er overbevist om at Summa er den rette strategiske og langsiktige partneren for oss. De anerkjenner at ekspertisen og innsatsen til våre ansatte er grunnlaget for dette selskapet. Det er stor etterspørsel etter rådgivningstjenester innen denne sektoren, og det er noe vi har øynene våre rettet mot, sier Jim-Roger Nordly, styreleder og grunnlegger av STIM. 

Gjølme sier de har fulgt STIMS reise siden Summas oppstart.

- Med Summas langsiktige perspektiv og gode track record innen akvakulturindustrien, er vi sikre på at vi kan være en ekte partner i å løse noen av de største utfordringene industrien står overfor, sier Gjølme. 

- Summa vil være en viktig partner når vi utvider våre strategiske initiativer på eksisterende og nye markeder. Det sagt, er mitt fokus alltid å opprettholde virksomheten som vanlig hos STIM. Vårt prioriterte mål er å levere produkter, tjenester, løsninger og råd som bidrar til positive biologiske resultater og vekst for kundene våre, sier Carl-Erik Arnesen, administrerende direktør i STIM. 

Oppkjøpet av STIM blir gjort av Summa Equity Fund III.