Charles Høstlunds tar på seg nytt verv som styreleder i OptoScale.
Charles Høstlunds tar på seg nytt verv som styreleder i OptoScale.

Høstlund ny styreleder i OptoScale

Charles Høstlund har gått inn som ny styreleder i OptoScale, en teknologileverandør som leverer presisjonsdata i havbruk. 

Publisert

Charles Høstlund er nå styreleder i OptoScale, hvor han tiltrådte i styret i 2021. Han er investor i selskapet, og tilhørte tidligere kundemassen som mangeårig konsernsjef i NRS.

Høstlund uttrykker sin tro på OptoScale og beskriver det som et selskap med stort potensiale og spennende teknologiske løsninger. Han mener OptoScale sitt fokus på presisjon gir økt kontroll for lakseprodusentene. Som styreleder har han klare ambisjoner om å bidra til OptoScales videre utvikling.

- OptoScale er et spennende teknologiselskap med betydelig vekstpotensial. Jeg er særlig imponert over kameraløsningens presisjon når det gjelder måling av vekt, noe som gir nye muligheter innenfor produksjonsoptimalisering, sier Høstlund i en pressemelding.

- Men også innen oppfølging av fiskens helse mener jeg OptoScales teknologi representerer et gjennombrudd. Bruk av teknologien kan eksempelvis eliminere tvil og etablere trygghet når det gjelder utviklingen av vintersår, slik at oppdrettere kan ta de optimale beslutningene for både fisken og produksjonen, legger han til

Optimisme

Daglig leder Sven Kolstø er svært fornøyd med utnevnelsen av den nye styrelederen. Kolstø uttrykker at Høstlunds erfaring og innsikt er av stor verdi for selskapet og dets kunder. Han har også tillit til at rollen vil bidra til å styrke OptoScales evne til å skape innovative løsninger som møter kundenes behov.

Kolstø benytter også anledningen til å takke for jobben som den avtroppende styrelederen Morten Frøseth har lagt ned.