Illustrasjonsfoto analyse/prøvetaking.

- Ingen problem at Veterinærinstituttet trekker seg ut

Veterinærinstituttet annonserte i forrige uke at de trekker seg ut av privatmarkedet for diagnostikk. - Ingen problem, sier Jørn Ulheim i Patogen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I forrige uke fortalte Veterinærinstituttet til Kyst.no at de trekker seg ut av det private markedet for diagnostikk.  Avdelingsdirektøren for fiskehelse ved Veterinærinstituttet forklarte at de ikke lengre ønsker å konkurrere med det private markedet.

Lav prosentandel

Daglig leder i Patogen, Jørn Ulheim, sier til Kyst.no at han ser ingen ingen problemer med at Veterinærinstituttet nå velger å trekke seg ut av det private markedet, med tanke på kapasiteten, spesielt ettersom Veterinærinstituttet allerede har hatt en lav prosentandel i markedet.

Jørn Ulheim, daglig leder i PatoGen ser ingen problemer med at Veterinærinstituttet trekker seg ut av det private markedet for diagnostikk. Foto: PatoGen.

- Når det gjelder PCR dekker de private aktørene allerede 95 prosent av markedet, mens Veterinærinstituttet står for de siste fem. Det vil ikke bli noe problem å dekke de resterende fem prosentene, opplyser han.

Naturlig og positivt

Videre forteller Ulheim at det på sett og vis er naturlig at Veterinærinstituttet trekker seg ut av privatmarkedet. I følge Ulheim handler det ikke bare om den lave prosentvise markedsandelen, men også om rolleavklaring. 

- Det er en positiv avklaring. Nå kan Veterinærinstituttet fokusere på det de skal være best på, som etter vår mening er en kompetanseinstitusjon som har et offentlig oppdrag med ledende FoU-kompetanse. Vi har et godt forhold til Veterinærinstituttet og samarbeider med dem om flere prosjekter, noe vi ser frem til å utvikle videre i tiden som kommer, legger han til.