Morten Svendsen foran palleteringslinjen hos Salten N950.
Morten Svendsen foran palleteringslinjen hos Salten N950.

Ny produksjonsleder hos Salten N950

Morten Svendsen er ansatt som porduksjonsleder hos Salten N950 AS.

Svendsen kommer fra en stilling som produksjonssjef i Stryhns-gruppen i Danmark, men skal nå lede produksjonen på lakseslakteriet på Sørarnøy.

- Han har en bred erfaring, og vet hva som skal til for å lykkes, sier Roy-Tore Rikardsen, daglig leder hos Salten N950 i en pressemelding.

Salten N950 AS ansatte i fjor høst ny daglig leder med Roy-Tore Rikardsen. Rikardsen tok da over roret etter Johan-Edvard Andreassen, som har vært daglig leder siden oppstarten på tidlig 90-tallet.

- Jeg har hele livet jobbet med mat, men så langt har det vært best å jobbe med laks her i Norge. Med et helt nytt lakseslakteri, så er det lett å se muligheter, sier Svendsen.

Svendsen har bred erfaring med å produsere mat. Tidlig i karrieren hadde han valgt seg meieriproduksjon som fagfelt. Etter å ha høstet erfaring i nesten 20 år fra flere kjente meieriprodusenter i Norge og Danmark, skiftet han beite. I 2010 fikk Svendsen sitt første yrkesmessige møte med norsk havbruk, hvor han i over ti år jobbet med både laksefôr, fiskeolje og lakseoppdrett. Etter et opphold tilbake i Danmark gikk turen igjen nordover, denne gangen til Salten N950 på Sørarnøy.

- Morten har en bred erfaring, og vet hva som skal til for å lykkes. Det å allerede ha et høyt fokus på hygiene og kvalitet er for oss avgjørende når vi skal utføre oppdrag på vegne av kundene våre, sier Roy-Tore Rikardsen, daglig leder hos Salten N950.

Videre forteller Rikardsen:

- Vi har sett frem til å få Svendsen hit, og vi ønsker han velkommen til oss.

- God mottakelse

Roy Tore Rikardsen fra styrhuset på Salten N950.
Roy Tore Rikardsen fra styrhuset på Salten N950.

Morten Svendsen flyttet til Sørarnøy i midten av januar, og er inne i sin første måned som produksjonsleder. Svendsen forteller selv at han er vant til å flytte på seg for å bo der jobben er, og har god kjennskap til kystlinjen i Nord-Norge.

- Det har vært en god mottakelse så langt, og jeg satser på å bli godt kjent med de som bor og jobber her. Jeg har alltid bodd i distriktet, men jeg opplever dette som relativt sentralt. Øya er nært alt, både hvis man liker friluftsliv eller hvis man vil dra til Bodø, som ligger kun 40 minutter unna med båt, utdyper Svendsen.

I dag har Svendsen en midlertidig boplass, i en av leilighetene tilknyttet lakseslakteriet. Høsten 2022 igangsette Sørarnøy Bolig byggingen av 12 nye boenheter på Sørarnøy, omtrent 100 meter fra Salten N950. Svendsen sier selv at han håper på å kapre en av leilighetene, som etter planen skal stå ferdig i løpet av de neste fem månedene.

- Det er viktig for oss at de som flytter hit trives her, og da må vi ha klart gode boforhold. Vi er fornøyde med å få Morten på plass som produksjonsleder, og vi skal gjøre vårt for at han trives her, sier Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua AS, styreleder i Sørarnøy Bolig AS.

Sørarnøy Bolig AS er et heleid datterselskap til Salten N950. Salten Aqua er største aksjonær i Salten N950 AS, som igjen har lokale lakseoppdrettere på eiersiden.

Jarle Solemdal på byggeplassen.
Jarle Solemdal på byggeplassen.