Byggingen av Wenberg Innovation Park går etter planen.
Byggingen av Wenberg Innovation Park går etter planen.

Stingray bygget er i rute

I går ble det arrangert mønsåskanne for «Stingray»-bygget i Skysselvika på Fauske. Bygget skal stå ferdig før årsskiftet og er det andre bygget som føres opp i Wenberg Innovation Park.

Publisert Sist oppdatert

Bak prosjektet står Geir Wenberg og Wenberg Fiskeoppdrett.

F.v. Styreleder Geir Wenberg i Wenberg Fiskeoppdrett sammen med Stingray-sjef John Arne Breivik, som ser frem til å etablere seg med avdelingskontor i innovasjonsparken i Fauske.
F.v. Styreleder Geir Wenberg i Wenberg Fiskeoppdrett sammen med Stingray-sjef John Arne Breivik, som ser frem til å etablere seg med avdelingskontor i innovasjonsparken i Fauske.

15. september kunne Wenberg Innovation Park feire mønsåskanne, også kjent som kranselag, sammen med leietaker Stingray Marine Solutions og entreprenører. «Stingray»-bygget i Wenberg Innovation Park har etter fire måneder tatt form. Selve parken, et større grøntareal mellom nybygget og eksisterende bygning, ble ferdigstilt ved månedsskiftet.

- Vi ligger foran tidskjemaet, til tross for redusert tilgangen på byggematerialer. Takket være en enorm innsats fra prosjektledere og arbeiderne på området så tror vi at vi skal komme i mål med bygget før årsskiftet, sier Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett i en pressemelding.

Tradisjonen tro med mønsåskanne, ble det servert et felles måltid for alle arbeiderne på anleggsområdet, for å feire at nybygget er tett og taket er sikret.

Geir Wenberg påpeker videre at han ser for seg to bygg til i Wenberg Innovation Park, før innovasjonsparken skal erklæres som ferdig.

Stingray Marine Solutions er første leietaker, og ser for seg omtrent 25 arbeidsplasser på Fauske. Dette er selskapet første etablering utenfor Oslo.

- Det er ikke tilfeldig at vi velger å etablere oss her. Nærhet til kundene våre og god forbindelse til jernbanen var to gode grunner for å etablere oss i Fauske i Nordland, sier John A. Breivik, daglig leder i Stingray Marine Solutions.

BREEAM-sertifisering gir lokale ringvirkninger

Byggeprosjektet i Wenberg Innovation Park er ledet av Indira AS og totalentreprenør Moldjord Bygg & Anlegg AS. Industribygget som er under oppføring er sertifisert etter BREEAM-standarden, det første av sitt slag i Nord-Norge.

- Vi har vært med siden byggingen av det første bygget i innovasjonsparken. Når BREEAM-sertifiseringen kom på banen, var vi ærlige om at vi ikke hadde så mye erfaring med det fra før, men vi bestemte oss for at dette skulle vi mestre, sier Gøran S. Indregård fra Moldjord Bygg og Anlegg, en av prosjektlederne i byggeprosjektet.

Robert Blix, byggherrens prosjektleder fra Indira, forteller videre om hvilke ringvirkninger arbeidet har for regionen.

- Vi har en byggherre som bevisst velger lokale entreprenører, og som selv har satt BREEAM-standarden høyt på prioriteringslisten. Med Nord-Norges første BREEAM-sertifiserte industribygg tror vi at det åpner for at flere entreprenører i regionen tilegner seg kompetanse på området og at vi ser flere bygg som dette i fremtiden, forteller Robert Blix, prosjektleder i Indira.

Breeam, eller Building Research Establishment Environmental Assessment Method, er det mest brukte miljøklassifiseringssystem for eiendom i verden. Robert Blix opplyser videre om at bygget som nå står under oppføring har en «Excellent»-sertifisering (nivå 4 av 5) i BREEAM-standarden.